- Home
- Externe
- MOSCOVA, (04.12.2017, 23:26)
- Marian Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia susţine că SUA exercită presiuni asupra statelor balcanice pentru a le forţa să adere la NATO
Andrei Kelin, directorul Departamentului pentru Cooperare Europeană din cadrul Ministerului rus de Externe, a acuzat, luni, Statele Unite că exercită presiuni asupra statelor din Balcani pentru a le forţa să adere la NATO, relatează agenţia de presă Ria Novosti.
Urmărește
954 afișări
Rusia susţine că SUA exercită presiuni asupra statelor balcanice pentru a le forţa să adere la NATO
Oficialul rus a precizat că Statele Unite îşi doresc să obţină controlul complet asupra Balcanilor de Vest, urmârind să atragă statele balcanice ”pe orbita Washingtonului”. Kelin susţine că SUA exercită presiuni politice asupra statelor balcanice, adăugând că Washingtonul intervine în afacerile interne ale ţărilor respective.
”Nu privim cu calm aceste evoluţii, pentru că orice val de extindere a NATO, mai ales în contextul unor relaţii deteriorate, cum este cazul în prezent, reprezintă un factor suplimentar de complicaţii pentru securitatea europeană”, a afirmat Kelin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Directorul Departamentului pentru Cooperare Europeană din cadrul Ministerului rus de Externe s-a declarat nemulţumit şi de sistemul de apărare antirachetă instalat pe teritoriul mai multor state europene, avertizând că extinderea NATO şi instalarea unui sistem antirachetă în Europa obligă Rusia să reacţioneze.
”Eforturile SUA şi NATO de a implementa un sistem de apărare antirachetă reprezintă un factor distructiv major care subminează stabilitatea în Europa. După acordul încheiat între Iran şi marile puteri cu privire la programul nuclear al acestuia, pretextele imaginare privind crearea pe etape a scutului antirachetă ce fuseseră utilizate înainte de americani au dispărut, iar acum este clar că nu Iranul era motivul pentru crearea sistemului de apărare antirachetă”, a adăugat Kelin.
Citeşte şi: Mario Centeno, omul care a reuşit relansarea economiei Portugaliei după criză, a fost ales preşedinte al Eurogrupului
Citeşte şi: Echipajul unui avion de pasageri a observat racheta intercontinentală testată de Coreea de Nord
Citeşte şi: Scoţia şi Ţara Galilor cer facilităţi similare cu cele oferite Irlandei de Nord în contextul Brexit
Citeşte şi: Johannes Hahn: Bosnia-Herţegovina nu poate adera la UE fără reforme. "E timpul să ofere ce am convenit, altfel, fereastra va fi închisă din nou şi nimănui nu i-ar plăcea să vadă asta"
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe