- Home
- Externe
- MOSCOVA, (26.11.2015, 12:23)
- Ioana Bojan
Russia Today: Raidurile ruse perturbă afacerile ISIS cu intermediari turci, între care şi fiul lui Erdogan
Raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria perturbă afacerile profitabile cu petrol ale grupării Stat Islamic şi ale unor intermediari turci, printre care s-ar afla şi oficiali de la Ankara, inclusiv fiul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, comentează postul Russia Today în pagina electronică.
Urmărește
5963 afișări
Russia Today: Raidurile ruse perturbă afacerile ISIS cu intermediari turci, între care şi fiul lui Erdogan
Moscova a acuzat Turcia că ajută gruparea Stat Islamic în comerţul ilegal cu petrol, care contribuie la finanţarea organizaţiei teroriste. Potrivit unor analişti, raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria perturbă afacerile profitabile ale unor intermediari turci, printre care s-ar afla şi oficiali de la Ankara.
Pe reţelele de socializare din Turcia au fost publicate fotografii cu fiul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Necmettin Bilal, în timp ce lua cina la un restaurant din Istanbul cu un presupus lider al grupării SI, care ar fi participat la masacrul din Homs şi Rojava (Kurdistanul sirian).
De asemenea, există speculaţii conform cărora Bilal Erdogan este direct implicat în tranzacţiile petroliere pe piaţa neagră cu gruparea Stat Islamic. "SI are mulţi bani, sute de milioane sau chiar miliarde de dolari din vânzările de petrol. În plus, ei sunt protejaţi de armata unei ţări. Se poate înţelege de ce acţionează atât de îndrăzneţ şi zgomotos. De ce omoară oameni în moduri atât de atroce. De ce comit acte teroriste în toată lumea, inclusiv în inima Europei", a declarat marţi preşedintele rus, Vladimir Putin, după ce aviaţia turcă a doborât un bombardier rus în apropierea frontierei turco-siriene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia cere NATO să retragă promisiunea de aderare a Ucrainei făcută la Bucureşti, ca condiţie pentru pace
-
Donald Trump ar putea dobândi o putere pe care niciun preşedinte nu a mai avut-o din 1947
-
Reuters: Ceasul ticăie pentru Bucureşti. România luptă pentru a evita retrogradarea la junk, nerecomandată investiţiilor
Citeşte şi: INCIDENT Turcia - Rusia. Lavrov: Doborârea avionului, încălcare gravă a acordului cu SUA. Atacul turc, probabil permis de Washington
Subsecretarul de Stat american pentru Terorism şi Informaţii financiare, David Cohen, afirma în octombrie că gruparea SI câştigă un milion de dolari pe zi din vânzările de petrol. "Potrivit informaţiilor noastre, SI vinde petrol la preţuri reduse substanţial către o varietate de intermediari, inclusiv unii din Turcia, care apoi transportă petrolul pentru a fi revândut. Se pare că o parte din petrolul extras din teritoriul controlat de SI a fost vândut kurzilor din Irak şi apoi revândut în Turcia", preciza el.
Conform premierului rus, Dmitri Medvedev, intermediarii din Turcia nu sunt doar antreprenori, ci şi oficiali de la Ankara. Turcia apără gruparea Stat Islamic, întrucât unii oficiali turci au "interese financiare directe" în comerţul cu petrol al organizaţiei teroriste, a declarat Medvedev miercuri.
Citeşte şi: ANALIZĂ: Turcia a doborât avionul rus pe fondul furiei faţă de raidurile vizând etnici turci din Siria
Citeşte şi: INCIDENT Turcia - Rusia. Pilotul salvat: Avionul militar rus era în spaţiul Siriei. Turcia nu a lansat niciun avertisment
Analistul politic rus Igor Iuşkov, de la Fondul Naţional de Securitate Energetică, a apreciat că operaţiunea antiteroristă a Moscovei din Siria îngreunează aceste afaceri. El a adăugat că extracţia petrolului va scădea deoarece gruparea Stat Islamic duce lipsă de specialişti.
Un membru al consiliului de experţi al Uniunii industriei petroliere ruse, Eldar Kasaiev, a afirmat că SI vinde petrol cu 15-25 de dolari barilul, cu mult sub preţul petrolului Brent, de 45-50 de dolari. "Prin revânzarea acestuia, Ankara are oportunitatea de a obţine venituri suplimentare şi de a continua să bombardeze kurzii, susţinând că bombardează rebeli", a subliniat acesta.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: INCIDENT Turcia - Rusia: Kerry a discutat cu Lavrov, făcând apel la calm şi dialog cu Turcia după doborârea avionului rus
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Orașul din România zguduit de 3 cutremure în doar 16 ore! Localnicii au tras o sperietură soră cu moartea: 'Ne-a zdruncinat!' 😲
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe