Schimbări climatice. Cultivatorii de şofran din Kashmir experimentează agricultura în sere

Unii cultivatori de şofran din Kashmir experimentează agricultura în sere. Decizia a fost luată ca urmare a schimbărilor climatice. În Kashmir se produce cea mai mare parte a şofranului din India, al doilea cel mai mare poducător mondial.

Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Schimbări climatice. Cultivatorii de şofran din Kashmir experimentează agricultura în sere

Schimbări climatice. Cultivatorii de şofran din Kashmir experimentează agricultura în sere

Experţii spun că temperaturile în creştere şi precipitaţiile neregulate reprezintă un risc pentru producţia de şofran, care a scăzut de la 8 tone în anul financiar 2010-2011 la 2,6 tone în 2023-2024, potrivit Reuters.

De aceea, unii cultivatorii de şofran din Kashmir experimentează agricultura în sere. Pe măsură ce schimbările climatice produc din ce în ce mai multe efecte, unele programe sunt susţinute de stat. Producătorii susţin că rezultatele sunt uimitoare şi se gândesc la extinderea serelor.

Şofranul este un condiment foarte scump deoarece pentru obţinerea lui sunt necesare numeroase proceduri. Un kilogram costă până la 3.800 de dolari. Iranul este principalul producător mondial, iar pe locul doi se află India. În apropierea oraşului Pampore din Kashmir se obţine cea mai mare parte a producţiei de şofran roşu din India.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici