- Home
- Externe
- (20.03.2024, 12:45)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatorul Bernie Sanders propune o săptămână de lucru de patru zile în SUA
- Proiectul de lege al lui Sanders ar reduce pragul pentru plata orelor suplimentare şi ar impune o tranziţie către săptămâna de lucru mai scurtă într-un interval de patru ani.
- Lucrătorii americani lucrează deja mai mult decât omologii lor internaţionali, având o medie anuală de 1.811 ore de muncă.
- Implementarea unei săptămâni de lucru mai scurte ar putea aduce beneficii în termeni de productivitate crescută şi reducere a epuizării profesionale.
Urmărește
738 afișări
Sursa foto: X
Senatorul Bernie Sanders a readus conceptul de săptămână de lucru de patru zile în atenţie prin introducerea unei legislaţii care propune stabilirea unei săptămâni de lucru formale de 32 de ore în Statele Unite, relatează Forbes.
În timp ce ideea unei săptămâni de lucru mai scurte nu este nouă, proiectul de lege al lui Sanders reprezintă una dintre cele mai semnificative încercări de a o stabili la nivel naţional, depăşind politicile individuale ale companiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
-
Un cablu electric submarin care leagă Estonia şi Finlanda s-a defectat. Nu este exclus un sabotaj
Dacă va fi adoptat, proiectul de lege al lui Sanders ar reduce pragul de eligibilitate pentru plata orelor suplimentare şi ar implementa o perioadă de tranziţie de patru ani către săptămâna mai scurtă. Cu toate acestea, având în vedere climatul politic actual din Washington, probabilitatea adoptării proiectului de lege rămâne nesigură.
Lucrătorii americani îi depăşesc deja pe omologii lor internaţionali în ceea ce priveşte numărul de ore de muncă anuale, având o medie de 1.811 de ore pe an, cu aproximativ 3,4% mai mult decât media OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică). Mai mult, SUA conduce în numărul de angajaţi care lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână.
Susţinătorii argumentează că progresele în tehnologia inteligenţei artificiale, împreună cu evoluţia atitudinilor faţă de muncă post-pandemie, ar putea determina o considerare mai largă a unei săptămâni de lucru de 32 de ore. Beneficiile potenţiale includ creşterea productivităţii, reducerea epuizării profesionale şi scăderea absenteismului.
Cu toate acestea, fezabilitatea implementării unei săptămâni de lucru mai scurte la nivel naţional rămâne un subiect de dezbatere. În timp ce unii lideri de afaceri, precum CEO-ul Kickstarter, Everette Taylor, recunosc avantajele săptămânilor de lucru mai scurte în promovarea echilibrului între viaţa profesională şi cea personală şi a concentrării, alţii ar putea fi sceptici.
Aşa cum sugerează cercetările, o săptămână de lucru de patru zile ar putea oferi beneficii tangibile în ceea ce priveşte bunăstarea şi performanţa angajaţilor. Dacă acest concept câştigă popularitate în Washington şi printre liderii de afaceri rămâne de văzut, dar susţinătorii săi rămân optimişti în privinţa adoptării sale extinse în viitor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump ar dori expansiunea SUA: Canada, Groenlanda și Canalul Panama se află în vizorul președintelui american
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Autoritățile raportează 29 de supraviețuitori și 38 de morți în urma prăbușirii unui avion în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe