Serbia solicită ajutor Austriei şi Franţei pentru a controla frontierele din sudul şi estul ţării

Serbia solicită ajutor din partea Austriei şi Franţei pentru a controla frontierele ţării, a declarat Nebojsa Stefanovic, ministrul sârb de Interne, în situaţia în care statele situate de-a lungul rutei balcanice riscă să se confrunte cu o creştere a fluxului de imigranţi, relatează Reuters online.

Urmărește
1773 afișări
Imaginea articolului Serbia solicită ajutor Austriei şi Franţei pentru a controla frontierele din sudul şi estul ţării

Serbia solicită ajutor Austriei şi Franţei pentru a controla frontierele din sudul şi estul ţării (Imagine Adrian Piclisan / Mediafax Foto)

Serbia s-a aflat în centrul crizei refugiaţilor din anul 2015, atunci când sute de mii de persoane care au fugit din calea conflictului din Orientul Mijlociu au încercat să ajungă în Europa de Vest pe ruta Balcanilor.

Pe perioada verii, mulţi imigranţi au încercat însă să traverseze Marea Mediterană din Nordul Africii până în Italia, însă din cauza condiţiilor meteo, toamna, imigranţii s-ar putea reîntoarce pe ruta Balcanilor.

Mulţi dintre ei se tem că acordul dintre UE şi Turcia de a adăposti mai mulţi refugiaţi se va nărui în urma neînţelegerilor dintre Bruxelles şi Ankara, fapt ce ar duce la repetarea situaţiei din 2015, care a stimulat în Europa creşterea popularităţii partidelor de extremă dreapta.

La începutul anului 2016, Serbia a solicitat a solicitat asistenţă Ungariei, care a fost de acord să trimită ofiţeri de poliţie şi echipament pentru a ajuta patrulele sârbe de-a lungul frontierei Serbiei cu Bulgaria şi Macedonia.

"Sarcina noastră este de a preveni trecerile de frontieră ilegală. Pentru a controla graniţele avem nevoie de mai multe ajutoare tehnice", a declarat Nebojsa Stefanovic, ministrul sârb de Interne.

Peste 103.000 de imigranţi au traversat până în momentul de faţă frontierele Serbiei, majoriatea acestora îndreptându-se spre Ungaria. În ultimele şase săptămâni, autorităţile au împiedicat peste 5.600 de încercări de traversare ilegală a frontierei.

Mai mult de 5.000 de solicitanţi de azil care se află momentan în Serbia, doresc să-şi continue călătoria înspre Germania sau Suedia, unde se aşteaptă la o primire mai bună, după ce vor fi traversat frontiera Ungariei înspre zona de liber acces.

Ungaria a anunţat deja construirea unui al doilea gard, care se doreşte a fi "impenetrabil" de-a lungul frontierei sale cu Serbia, pentru a preveni trecerea ilegală a graniţei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici