Shakira compară Fiscul spaniol cu „Inchiziţia”

Shakira a criticat modul în care autorităţile spaniole au gestionat cazul de fraudă fiscală ce a vizat-o, acuzând că acestea ar fi mai degrabă interesate de „condamnarea publică” decât de argumentele aduse de artistă.

Urmărește
521 afișări
Imaginea articolului Shakira compară Fiscul spaniol cu „Inchiziţia”

Shakira compară Fiscul spaniol cu „Inchiziţia”

Cântăreaţa columbiană Shakira a acuzat Fiscul spaniol că i-a confiscat toate veniturile obţinute în perioada în care a locuit în Spania, comparând instituţia cu „Inchiziţia”, conform unei scrisori publicate miercuri în ziarul spaniol El Mundo, citat de AFP.

Shakira, cunoscută pentru hitul „Hips Don't Lie”, a ajuns la o înţelegere în 2023 pentru a evita un proces în Barcelona, în urma acuzaţiilor de fraudă fiscală.

Ea a spus că „statul spaniol a păstrat toate veniturile mele din acei ani”, descriind deceniul petrecut în Spania ca fiind unul „pierdut” din punct de vedere financiar.

În noiembrie 2023, Shakira şi-a acceptat sentinţa şi a plătit o amendă de aproape 7,8 milioane de euro pentru a evita închisoarea, deşi a continuat să susţină că nu a locuit în Spania mai mult de 183 de zile pe an, între 2012 şi 2014, pragul de la care o persoană este considerată rezident fiscal.

Fiscul spaniol a folosit postările ei pe reţelele de socializare şi declaraţiile unor martori, inclusiv stilistul şi vecinii ei, pentru a construi cazul împotriva artistei.

În scrisoare, Shakira a acuzat autorităţile spaniole că sunt mai interesate de „condamnarea ei publică” decât de a-i asculta argumentele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici