Studenţii chinezi, avertizaţi să nu se lase păcăliţi de „femei frumoase şi bărbaţi chipeşi”

Agenţia de Securitate Naţională a Chinei îi avertizează pe studenţii cu acces la date sensibile să fie atenţi la spionii străini care se folosesc de tactici romantice pentru a obţine informaţii confidenţiale.

Urmărește
423 afișări
Imaginea articolului Studenţii chinezi, avertizaţi să nu se lase păcăliţi de „femei frumoase şi bărbaţi chipeşi”

Studenţii chinezi, avertizaţi să nu se lase păcăliţi de „femei frumoase şi bărbaţi chipeşi”

Agenţia de Securitate Naţională din China i-a avertizat pe studenţii cu acces la date sensibile să fie precauţi la „bărbaţii chipeşi şi la femeile frumoase” care ar putea să încerce să-i convingă să fie spioni, informează Reuters.

Ministerul Securităţii Statului a declarat că studenţii pot fi manipulaţi în diverse moduri pentru a divulga informaţii confidenţiale, punând astfel în pericol securitatea naţională.

Ministerul a menţionat că agenţiile de spionaj străine vizează în mod special tinerii studenţi, profitând de curiozitatea şi dorinţa lor de a încerca lucruri noi.

Agenţii s-ar preface că sunt savanţi universitari sau angajaţi ai unor instituţii de cercetare ştiinţifică şi companii de consultanţă, atrăgându-i pe studenţi cu oferte de muncă part-time bine plătite, sub pretextul unor cercetări de piaţă sau schimburi academice.

În unele cazuri, spionii ar recurge la strategii romantice, pretinzând că sunt îndrăgostiţi de ei, pentru a-i păcăli pe studenţi să pice „în capcană”.

Ministerul nu a oferit detalii exacte despre firmele străine implicate în astfel de activităţ, însă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici