Sindicatele din Spania protestează pentru reducerea numărului de ore de muncă

Sindicatele din Spania protestează pentru a cere guvernului un acord cu sectorul de afaceri cu privire la reducerea săptămânii de lucru cu 2,5 ore.

Urmărește
1918 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din Spania protestează pentru reducerea numărului de ore de muncă

Sindicatele din Spania protestează pentru reducerea numărului de ore de muncă

Sindicatele din Spania cer un acord între guvern şi sectorul de afaceri cu privire la reducerea numărului de ore de muncă, în contextul reacţiilor adverse din partea angajatorilor, îngrijoraţi de creşterea costurilor, scrie Reuters.

Socialiştii premierului Pedro Sanchez vor să convingă sectorul de afaceri să accepte un plan de reducere a săptămânii de lucru de la 40 la 37,5 ore, pe care îl consideră capabil să crească productivitatea.

Fostul şef al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat într-un raport pentru Comisia Europeană că Uniunea Europeană trebuie să închidă deficitul de productivitate dintre statele membre pentru a ţine pasul cu rivalii economici, precum Statele Unite sau China.

Pentru a obţine susţinerea angajatorilor, guvernul a propus un bonus de angajare pentru micile afaceri cu mai puţin de 10 angajaţi, care ar compensa reducerea orelor de lucru, ceea ce ar menţine acelaşi nivel de servicii.

Spaniolii lucrează mai multe ore decât majoritatea europenilor, cu o medie de 36,4 ore pe săptămână în 2023, comparativ cu media Uniunii Europene de 36,1 ore. Ministrul Muncii, Yolanda Diaz, a declarat că reducerea orelor de lucru ar putea spori productivitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici