- Home
- Externe
- (15.03.2022, 19:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Siria cere justiţie după 11 ani de crime şi atrocităţi
În ultimul deceniu, rebeliunea transformată în război civil din Siria a fost plină de încălcări grave ale drepturilor omului ce ar putea echivala cu crime de război.
Urmărește
3208 afișări
Siria cere justiţie după 11 ani de crime şi atrocităţi
De 11 ani, sirienii caută dreptate pentru atrocităţile de război, transmite Al-Jazeera
În ultimul deceniu, rebeliunea transformată în război civil din Siria a fost plină de încălcări grave ale drepturilor omului ce ar putea echivala cu crime de război.
Amjad al-Malah, 32 de ani, şi familia sa au reuşit în sfârşit să fugă din oraşul asediat Madaya în urmă cu cinci ani şi s-au îndreptat spre nord-vestul Siriei.„Am trăit ani de zile în frig, foame şi moarte. Oamenii au fost nevoiţi să facă contrabandă cu legume”, spune activistul civic şi media care acum locuieşte în Afrin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Un kilogram [două lire] de orez sau grâu costa 250 de dolari. A fost un chin.”
Lucrătorii umanitari, cărora li se permitea rareori să intre în zonele asediate, au descris scene de malnutriţie severă.
În 2017, forţele de opoziţie şi guvernamentale au ajuns la un acord pentru a pune capăt asediului oraşului Madaya şi a altor trei oraşe. Al-Malah a spus că el şi alte familii au plecat doar cu hainele pe ei şi au trăit din asistenţa umanitară în aşezările cu corturi.
600.000 de sirieni au pierit în ultimul deceniu!
Luptele au încetat în multe părţi ale ţării sfâşiate de război, dar 6 milioane de sirieni chinuiţi de strămutarea forţată, tortură şi dispariţia celor dragi încă aşteaptă orice act de dreptate.
Noura Ghazi, fondatoarea Nophotozone, o organizaţie neguvernamentală care pledează pentru drepturile omului şi oferă sprijin legal refugiaţilor sirieni şi familiilor acestora, spune că multe familii îşi pierd orice speranţă.
„Priorităţile lumii s-au schimbat, iar Siria a fost lăsată deoparte”, spune Ghazi pentru Al Jazeera. „Dar, ca familie, încercăm să ne găsim calea înainte.”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Volodimir Zelenski pune la îndoială angajamentul NATO faţă de clauza de apărare colectivă: "Articolul 5 nu a părut niciodată atât de slab ca în prezent"
Citește și: Când a început cel de-al Doilea Război Rece?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe