- Home
- Externe
- (19.11.2024, 09:13)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sprijinul Ungariei pentru Rusia atrage critici dure din partea Poloniei
- Ungaria blochează de peste un an fondurile UE destinate sprijinului militar pentru Ucraina prin Facilitatea Europeană pentru Pace (EPF).
- Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, critică poziţia Ungariei, cerând explicaţii pentru refuzul sprijinului.
- Reformele propuse pentru ocolirea veto-ului ungar sunt considerate ineficiente de state-cheie precum Franţa şi Germania.
Urmărește
822 afișări
Sprijinul Ungariei pentru Rusia atrage critici dure din partea Poloniei
Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a acuzat Ungaria de sprijinirea agresiunii ruse prin blocarea ajutorului militar al Uniunii Europene destinat Ucrainei. Declaraţiile sale au fost făcute pe 18 noiembrie, la reuniunea miniştrilor de externe ai UE de la Bruxelles, relatează The Kyiv Independent.
Budapesta se opune de peste un an deblocării fondurilor din Facilitatea Europeană pentru Pace (EPF), frustrând alte state membre. Sikorski a cerut explicaţii privind refuzul Ungariei de a sprijini Ucraina, care „luptă pentru libertate,” şi de ce alege „să ajute agresorul în acest conflict.”
Reuniunea miniştrilor a inclus discuţii despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, decizia recentă a SUA de a permite Ucrainei utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune şi viitorul sprijinului militar al UE pentru Ucraina. Totuşi, nu s-a ajuns la un acord privind deblocarea fondurilor EPF.
Sikorski a subliniat că un mecanism propus ar permite evitarea utilizării fondurilor ungare pentru ajutorul Ucrainei, dar Ungaria continuă să îşi exercite dreptul de veto. De asemenea, ministrul polonez a făcut apel la partidul de guvernământ din Polonia, PiS, să colaboreze cu partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban pentru a-i schimba poziţia.
Viktor Orban este considerat cel mai pro-Kremlin lider al UE, blocând constant ajutoarele financiare pentru Ucraina şi sancţiunile împotriva Rusiei.
O reformă propusă în octombrie ar putea face contribuţiile financiare voluntare, ocolind astfel veto-ul ungar, dar state precum Franţa şi Germania rămân sceptice faţă de aceste măsuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
Putin aprobă doctrina nucleară rusă actualizată
-
Rusia începe producţia de adăposturi antiatomice mobile: Pregătiri pentru riscuri nucleare şi catastrofe globale
-
Sprijinul Ungariei pentru Rusia atrage critici dure din partea Poloniei
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Războiul dronelor: Cum tehnologia transformă conflictul ruso-ucrainean
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Războiul din Ucraina, ziua 1000. Ucraina loveşte un depozit de muniţii rusesc în regiunea Briansk / Ministrul de Externe al Olandei salută decizia SUA de a permite lovituri de lungă distanţă împotriva Rusiei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciucă, la revenirea din Austria: „Summit-ul de pe 22 noiembrie de la Budapesta va fi decisiv în privința Schengen”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Meteorologii EaseWeather anunță o lună decembrie cum n-a mai fost, în București. Câte zile ninge
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe