- Home
- Externe
- WASHINGTON, (28.04.2017, 18:49)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statele Unite sunt pregătite să intervină militar împotriva Coreei de Nord dacă diplomaţia va eşua/ Donald Trump: Kim Jong-Un a preluat puterea fiind foarte tânăr/ Reacţia Rusiei
Statele Unite vor cere Consiliului de Securitate ONU să intensifice presiunile economice asupra Coreei de Nord, iar secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a explicat că, în cazul în care presiunile diplomatice vor eşua, armata SUA este pregătită să intervină militar.
Urmărește
13103 afișări
Statele Unite sunt pregătite să intervină militar împotriva Coreei de Nord dacă diplomaţia va eşua (Imagine: AFP/ Mediafax Arhiva Foto)
Statele Unite sunt pregătite să intervină militar împotriva Coreei de Nord dacă diplomaţia va eşua
Washingtonul va cere vineri Consiliului de Securitate ONU să adopte noi sancţiuni economice contra Coreei de Nord, în contextul riscurilor nucleare şi balistice generate de regimul Kim Jong-Un. Strategia Statelor Unite este de a intensifica presiunile asupra Coreei de Nord pentru a o izola şi mai mult la nivel internaţional şi a obţine dezarmarea acestei naţiuni, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a cerut vineri comunităţii internaţionale să amplifice presiunile asupra Coreei de Nord, avertizând că eşecul acestui demers ar putea fi "catastrofal" şi subliniind că Statele Unite sunt pregătite să intervină militar împotriva regimului de la Phenian.
"Toate opţiunile de reacţie la viitoare provocări trebuie să rămână disponibile. Acţiunile diplomatice şi financiare vor fi susţinute de intenţia contracarării agresiunii nord-coreene printr-o acţiune militară, dacă va fi necesar", a atras atenţia Rex Tillerson, citat de CNN.
La rândul său, preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că preferă o soluţie diplomatică la criza nord-coreeană, avertizând însă că există şi riscul unui "conflict major". "Există şi şanse să ajungem la un conflict major cu Coreea de Nord, absolut. Ne-ar plăcea să rezolvăm lucrurile diplomatic, dar este foarte dificil", a spus Donald Trump într-un interviu acordat agenţiei Reuters.
Donald Trump a explicat că porneşte de la premisa că preşedintele nord-coreean, Kim Jong-Un, este raţional, observând însă că a preluat conducerea naţiunii fiind foarte tânăr. "Avea 27 de ani. Tatăl lui a murit, a preluat conducerea regimului. Orice s-ar spune, acest lucru nu este uşor, mai ales la acea vârstă. Nu vreau să îi acord credit, nici să îl discreditez, eu spun doar că este ceva foarte dificil. Dacă este sau nu raţional, nu ştiu. Eu sper că este raţional", a subliniat Trump.
Rusia avertizează că nu va accepta o intervenţie militară împotriva Coreei de Nord
Utilizarea forţei împotriva Coreei de Nord va fi "total inacceptabilă", a avertizat vineri seară Administraţia Vladimir Putin, în contextul în care Statele Unite au evocat posibilitatea unei intervenţii militare.
"Utilizarea forţei va fi total inacceptabilă", a declarat Ghennadi Gatilov, adjunct al ministrului rus de Externe.
"Atitudinea beligerantă şi demonstraţiile de forţă au generat o situaţie în care întreaga lume se întreabă acum serios dacă va fi sau nu un război. Un pas prost-gândit sau interpretat greşit ar putea avea consecinţe groaznice şi lamentabile", a spus Gatilov în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.
Regimul Kim Jong-Un a semnalat că ar putea efectua noi teste balistice şi nucleare. Administraţia Donald Trump a avertizat că ar putea interveni militar pentru contracararea acestor ameninţări, situaţie care ar putea genera un conflict militar regional.
Citeşte şi: Donald Trump: Un CONFLICT de amploare cu Coreea de Nord este posibil, dar prefer o soluţie DIPLOMATICĂ
Citeşte şi: Shinzo Abe şi Vladimir Putin îndeamnă Coreea de Nord şi SUA să evite amplificarea tensiunilor
Citeşte şi: Administraţia Trump vrea să determine Coreea de Nord să renunţe la programele nucleare prin SANCŢIUNI ”mai dure”
Citeşte şi: Demonstraţie militară Coreea de Nord
Citeşte şi: GALERIE FOTO Desfăşurare de forţe în Coreea de Nord. Cum arată artileria militară cu care se laudă Kim Jong-un că poate DISTRUGE Statele Unite
Citeşte şi: Senatul american a fost convocat la Casa Albă pentru a discuta despre situaţia din Coreea de Nord
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cinci jurnaliști din Gaza au fost uciși într-un atac israelian care a vizat o grupare armată. Ce declară IDF
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe