- Home
- Externe
- WASHINGTON, (06.12.2018, 17:34)
- Departamentul Externe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SUA au efectuat un zbor „extraordinar” deasupra Ucrainei cu un avion special/ Kievul cere sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei
Statele Unite au efectuat, joi, un zbor "extraordinar" deasupra Ucrainei, în cadrul Acordului "Ceruri deschise", pentru reafirmarea angajamentului faţă de această ţară după incidentul militar ruso-ucrainean din Marea Neagră, anunţă armata americană.
Urmărește
12635 afișări
OC-135B Open Skies (Foto: Wikipedia)
"Atacul neprovocat al Rusiei asupra navelor ucrainene în Strâmtoarea Kerci din Marea Neagră reprezintă o escaladare periculoasă a seriei de acţiuni din ce în ce mai provocatoare şi ameninţătoare", anunţă Departamentul american al Apărării, citat de agenţia Reuters.
"Statele Unite vor o relaţie mai bună cu Rusia, dar acest lucru nu se poate întâmpla atât timp cât continuă acţiunile ilegale şi destabilizatoare în Ucraina şi în alte zone", subliniază Pentagonul, anunţând efectuarea unui zbor "extraordinar" deasupra Ucrainei pentru reafirmarea angajamentului faţă de această naţiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Instanţe judiciare din Crimeea au decis plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturaţi de Rusia în incidentul naval produs în Marea Azov. Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susţine că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somaţiile. Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre cele trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 24 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.
Ucraina a denunţat o "agresiune" a Rusiei şi a instituit Legea marţială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană şi NATO au criticat Rusia şi au cerut măsuri pentru detensionarea situaţiei.
Kievul cere sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei
Ucraina a cerut joi in cadrul unei reuniuni a zeci de miniştri de Externe majorarea sancţiunile împotriva Rusiei, acuzând Moscova că a intensificat agresiunea împotriva Kievului şi a semănat "instabilitate şi insecuritate" în Occident, relatează Reuters.
Ministrul de Externe al Ucrainei a denunţat în cadrul unei întâlniri a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare din Europa (OSCE), confiscarea recentă a trei nave ucrainene ucrainene şi a echipajului lor de către forţele ruseşti din Crimeea, declarând că acesta reprezintă un alt atac la adresa dreptului internaţional.
"Este o chestiune de urgenţă să oferim un răspuns internaţional prompt şi consolidat la acest act de agresiune. Declaraţiile nu sunt suficiente. Trebuie să existe măsuri", a declarat Pavlo Klimkin la reuniunea anuală a miniştrilor OSCE.
"Trebuie să ridicăm costurile pentru Rusia cu sancţiuni complete şi adaptate ... Nu poate fi nicio acţiune ca de obicei".
Cei 57 de membri OSCE, organizaţia europeană de securitate şi a drepturilor omului, a fost zguduit de confruntarea militară şi diplomatică dintre Rusia şi Ucraina, ambele fiind state membre.
În timp ce numeroşi miniştri occidentali şi-au exprimat sprijinul ferm pentru Kiev, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dat vina pe anii de tentative de escaladare a tensiunilor din partea Ucrainei şi a aliaţilor săi.
"În lupta pentru dominaţie, un mic grup de ţări utilizează şantajul, presiunile şi ameninţările", a declarat Lavrov într-un centru de conferinţe din Milano, unde are loc reuniunea OSCE.
"Kievul este eliberat de orice pedeapsă, protejată de sponsorii occidentali, care justifică toate acţiunile sale scandaloase", a adăugat acesta.
Moscova a acuzat Kievul de orchestrarea conflictului, spunând că navele ucrainene au intrat în apele ruse, ceea ce Ucraina neagă. Lavrov a declarat joi că mişcarea a fost o "provocare" şi a acuzat că Ucraina urmăreşte să saboteze orice efort de restabilire a păcii în regiune.
Dar miniştrii americani, canadieni şi europeni s-au aliniat joi pentru a denunţa acţiunea Moscovei şi a-şi promova sprijinul pentru Kiev.
"Anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Rusia, implicarea sa directă în conflictul din Donbass şi acum acţiunile ilegale care vizează marinarii şi navele ucrainene ... nu pot şi nu trebuie acceptate de comunitatea internaţională", a declarat ministrul de Externe al Canadei, Chrystia Freeland.
Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni asupra Rusiei încă din 2014, când Moscova a anexat Crimeea, teritoriu anterior ucrainean, după ce un lider pro-rus a fost răsturnat la Kiev
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe