SUA „lucrează” pentru a autoriza Ucraina să atace Rusia cu rachete cu rază lungă de acţiune, după ce Putin a primit ajutor din partea Iranului

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat marţi că administraţia sa „lucrează la asta acum” când a fost întrebat dacă SUA vor ridica restricţiile privind utilizarea de către Ucraina a armelor cu rază lungă de acţiune în războiul împotriva Rusiei.

Urmărește
608 afișări
Imaginea articolului SUA „lucrează” pentru a autoriza Ucraina să atace Rusia cu rachete cu rază lungă de acţiune, după ce Putin a primit ajutor din partea Iranului

Statele Unite au fost reticente în a permite utilizarea armelor care ar putea lovi ţinte din interiorul Rusiei, de teamă că acest lucru ar duce la escaladarea conflictului, potrivit Reuters.

Alţi aliaţi occidentali ai Kievului au furnizat arme, dar cu restricţii privind modul în care acestea pot fi utilizate în interiorul Rusiei, de teamă că astfel de atacuri ar putea provoca represalii care să atragă ţările NATO în război sau să provoace un conflict nuclear.

Săptămâna trecută, surse au declarat pentru Reuters că Statele Unite sunt aproape de un acord pentru a oferi Ucrainei astfel de arme, dar că Kievul va trebui să aştepte câteva luni, în timp ce Statele Unite rezolvă problemele tehnice înainte de orice livrare.

De asemenea, secretarul de stat Antony Blinken a declarat că SUA vor purta discuţii privind utilizarea de către Ucraina a armelor occidentale cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei, după ce a confirmat că Moscova a primit rachete balistice din Iran.

„Vom analiza şi vom asculta” cererea Ucrainei de a ridica restricţiile privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune, a declarat Blinken marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Londra împreună cu ministrul britanic de Externe, David Lammy, semnalând că Washingtonul este deschis la modificarea poziţiei sale.

Blinken a declarat că Iranul a transferat rachete Fath-360 către Rusia, sfidând avertismentele de a nu face acest lucru.

Livrarea de arme reprezintă o implicare tot mai profundă a Teheranului în războiul Rusiei din Ucraina. Guvernele Franţei, Germaniei şi Regatului Unit au emis o declaraţie comună prin care condamnă mişcarea Iranului ca fiind o „ameninţare directă la adresa securităţii europene”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici