Taiwan şi Bulgaria neagă implicarea în atacurile cu pagere explozive din Liban

Autorităţile din Taiwan şi Bulgaria au respins orice legătură cu pagerele care au explodat din Liban şi care au ucis 37 de persoane şi au rănit alte 3.000. Investigaţiile au inclus şi România pe listă, alături de Norvegia şi Ungaria.

Urmărește
95 afișări
Imaginea articolului Taiwan şi Bulgaria neagă implicarea în atacurile cu pagere explozive din Liban

Taiwan şi Bulgaria neagă implicarea în atacurile cu pagere explozive din Liban

Autorităţile din Taiwan şi Bulgaria au negat, vineri, orice implicare în lanţul de aprovizionare al pagerelor care au explodat marţi în Liban, provocând moartea a 37 de persoane şi rănirea a aproximativ 3.000, scrie Reuters.

Atacurile, care au vizat gruparea Hezbollah, au fost urmate de un alt incident miercuri, în care radiouri portabile utilizate de aceasta au fost detonate.

Modalitatea prin care aceste pagere au fost transformate în arme şi detonate de la distanţă rămâne un mister, iar investigaţiile au implicat nu doar Taiwan şi Bulgaria, ci şi Norvegia şi România.

Surse din securitate sugerează că Israelul ar fi responsabil pentru explozia pagerelor, însă ţara nu a comentat oficial incidentul.

Compania Gold Apollo din Taiwan a spus că nu a fabricat dispozitivele implicate în atacuri şi că firma BAC din Budapesta, ar deţine o licenţă pentru utilizarea mărcii sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici