Datele medicale ale clienţilor unei companii de asigurări medicale din India, expuse pe Telegram

Datele confidenţiale ale clienţilor Star Health din India, inclusiv rapoarte medicale, sunt disponibile pe Telegram, publicate de chatbot-uri care oferă acces la milioane de documente furate.

Urmărește
41 afișări
Imaginea articolului Datele medicale ale clienţilor unei companii de asigurări medicale din India, expuse pe Telegram

Datele medicale ale clienţilor unei companii de asigurări medicale din India, expuse pe Telegram

Date sensibile ale clienţilor Star Health, cea mai mare companie de asigurări de sănătate din India, au devenit publice prin intermediul unor chatbot-uri pe platforma Telegram, la doar câteva săptămâni după ce fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost acuzat că aplicaţia sa facilitează activităţi infracţionale, scrie Reuters în exclusivitate.

Informaţiile au fost făcute publice de un cercetător în securitate cibernetică, care a luat legătura cu Reuters pentru a semnala problema.

Datele furate includ poliţe de asigurare, numere de telefon, adrese, date fiscale, rezultate la teste medicale şi diagnostice.

Chatbot-urile, create de un utilizator cunoscut sub pseudonimul „xenZen”, oferă acces gratuit la mostre de date, dar şi opţiunea de a cumpăra întregul set de informaţii, care are 7,24 terabyte de date ale 31 de milioane de clienţi.

Star Health a confirmat o presupusă accesare neautorizată a datelor şi a raportat incidentul autorităţilor din Tamil Nadu şi agenţiei naţionale de securitate cibernetică CERT-In.

Chiar şi aşa, compania a declarat că datele sensibile ale clienţilor rămân în siguranţă.

Telegram a eliminat chatbot-urile în cauză, dar la scurt timp au apărut altele care au făcut acelaşi lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici