Toţi cei 24 de răniţi în accidentul de autocar din Elveţia au fost identificaţi

Cele 24 de persoane rănite în accidentul de autocar survenit marţi seară în Elveţia sunt acum identificate, a declarat miercuri seară ministerul belgian al Sănătăţii.

Urmărește
277 afișări
Imaginea articolului Toţi cei 24 de răniţi în accidentul de autocar din Elveţia au fost identificaţi

Toţi cei 24 de răniţi în accidentul de autocar din Elveţia au fost identificaţi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Şapte răniţi provin de la şcoala primară din Lommel (nord-est) şi 17 de la cea din Heverlee (centru), a precizat Jan Eyckmans, purtător de cuvânt al Serviciului public federal de sănătate publică, pentru agenţia de presă Belga.

Şcoala 't Stekske din Lommel are şapte răniţi, dintre care doi în stare gravă, şi 17 morţi (doi adulţi şi 15 copii). Şcoala Sint-Lambertus din Heverlee numără 17 răniţi, dintre care doi în stare gravă, şi nouă morţi (doi adulţi şi şapte copii). La acest bilanţ se adaugă cei doi şoferi ai autocarului, morţi de asemenea.

Răniţii au fost repartizaţi la patru spitale diferite. Trei răniţi în stare gravă au fost internaţi la Lausanne, iar al patrulea rănit grav se află la Berna. Paisprezece răniţi au fost spitalizaţi la Sion. Au mai ales fracturi, mai mult sau mai puţin grave. Starea lor este stabilă. În final, alţi şase sunt spitalizaţi la Viege, a mai precizat Eyckmans.

Un consiliu extraordinar de miniştri a fost convocat joi pentru a examina modalităţile de repatriere a răniţilor.

Vehiculul număra 52 de pasageri: 6 adulţi şi 46 de copii. Din 6 adulţi doi erau şoferi şi 4 însoţitori. Zece din cei 46 de copii erau de naţionalitate olandeză.

Printre cei 28 de morţi se numără cei 6 adulţi şi 22 de copii, dintre care 7 olandezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici