- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (07.03.2013, 19:29)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE: Peste trei sferturi dintre europeni cred că e bine să fie mai multe femei la putere în ţări în curs de dezvoltare
Peste trei sferturi dintre europeni - 78 la sută - consideră că creşterea numărului de femei cu funcţii politice de conducere în ţările în curs de dezvoltare ar "genera o îmbunătăţire a situaţiei", potrivit unui Eurobarometru efectuat cu ocazia Zilei Mondiale a Femeii, informează Comisia Europeană.
Urmărește
208 afișări
UE: Peste trei sferturi dintre europeni cred că e bine să fie mai multe femei la putere în ţări în curs de dezvoltare (Imagine: Hepta)
România s-a numărat, alături de Suedia şi Olanda, printre ţările în care cei mai mulţi cetăţeni, mai precis 96 la sută dintre ei, au o atitudine favorabilă faţă de egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, în timp ce procentele cele mai scăzute s-au înregistrat în Letonia, Slovenia (87 la sută în ambele ţări) şi Estonia (86 la sută).
Astfel, diferenţele între statele UE în ceea ce priveşte atitudinea faţă de egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi au fost destul de mici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
În medie, peste nouă din 10 respondenţi din UE consideră că egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi are efecte pozitive asupra modului în care funcţionează societăţile şi că toate programele de ajutor ar trebui să ţină seama cu precădere de drepturile femeilor.
Totodată, în ansamblu, cetăţenii UE consideră că problemele cu care se confruntă femeile în proporţie mai mare decât bărbaţii sunt violenţa fizică (83 la sută), accesul la educaţie (63 la sută), nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului şi lipsa veniturilor şi a unui loc de muncă (61 la sută pentru fiecare din aceste două aspecte).
Respondenţii din UE mai consideră că singurele probleme care afectează deopotrivă femeile şi bărbaţii sunt foametea şi malnutriţia (50 la sută) şi HIV/SIDA (59 la sută).
Europenii sunt de părere că o creştere a numărului de femei în posturi de responsabilitate şi influenţă politică ar avea un efect pozitiv asupra ţărilor în curs de dezvoltare, în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului (78 la sută), condiţiile de trai ale cetăţenilor (72 la sută) şi prevenirea conflictelor şi a războaielor (65 la sută).
Respondenţii suedezi, finlandezi şi irlandezi au fost cei mai înclinaţi să afirme că prezenţa femeilor la putere "aduce o schimbare în bine".
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, Comisia Europeană prezintă un sondaj Eurobarometru care cuprinde opiniile cetăţenilor europeni cu privire la egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi necesitatea de a consolida poziţia femeilor în ţările în curs de dezvoltare. Peste 25.000 de cetăţeni din cele 27 de state membre au fost consultaţi pentru acest studiu.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe