- Home
- Externe
- (14.10.2022, 17:32)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE urmează să anunţe înfiinţarea unei misiuni de instruire a soldaţilor ucraineni
Uniunea Europeană urmează să anunţe săptămâna viitoare că va înfiinţa o misiune de antrenament militar în Europa pentru mii de soldaţi ucraineni şi va oferi aproximativ o jumătate de miliard de euro în plus pentru a ajuta la cumpărarea de arme pentru ţara devastată de război, au declarat vineri diplomaţi şi oficiali.
Urmărește
302 afișări
Scopul este de a antrena aproape 15.000 de soldaţi ucraineni în mai multe state din UE, în principal Polonia şi Germania, au declarat oficialii. Aceasta ar urma să varieze de la pregătire militară standard la instruire specializată, în funcţie de nevoile Ucrainei. UE speră ca misiunea să devină operaţională până la jumătatea lunii noiembrie, informează AP.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Miniştrii de externe ai UE vor aproba aceste planuri în cadrul unei reuniuni care va avea loc luni la Luxemburg. Oficialii şi diplomaţii au vorbit sub rezerva anonimatului pentru a oferi detalii înainte ca planurile să fie anunţate oficial.
Mai multe naţiuni din UE şi NATO ajută deja la instruirea forţelor armate ucrainene pe bază bilaterală, dar diplomaţii au declarat că acest lucru ar fi mai rentabil şi mai eficient - cu o structură de comandă centralizată, capabilă să răspundă mai bine nevoilor Ucrainei - dacă s-ar face ca un efort colectiv.
NATO a început să instruiască instructori militari în Ucraina după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea în 2014. Alianţa militară consideră că instruirea instructorilor este cea mai eficientă modalitate de a ajuta forţele armate ucrainene, deoarece nu necesită ca trupele necesare pentru luptă să părăsească ţara.
În cadrul reuniunii lor de la Luxemburg, miniştrii vor aproba, de asemenea, o a şasea tranşă de bani, în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro (dolari), din Fondul european pentru pace - un fond utilizat pentru a rambursa ţările membre care furnizează arme, muniţii şi sprijin militar neletal Ucrainei.
Aceasta va ridica la doar aproximativ 3,1 miliarde de euro suma totală a sprijinului de securitate pus la dispoziţie de UE pentru Ucraina.
Deciziile urmează să fie anunţate la aproape opt luni după ce Rusia şi-a lansat invazia în Ucraina. La începutul acestei săptămâni, şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a criticat blocul celor 27 de state pentru că a fost prea lent în a veni în ajutorul Ucrainei.
"Discutasem despre misiunea de antrenament ucraineană înainte de război. Înainte de război. De luni de zile, de luni de zile înainte de război", a declarat Borrell, care va prezida reuniunea de luni, în cadrul unei conferinţe a ambasadorilor UE.
"Apoi a venit războiul şi oamenii au spus: Oh, ar fi trebuit să o facem".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe