- Home
- Externe
- (20.11.2023, 20:19)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE va folosi sateliţi pentru a urmări distrugerea pădurilor europene
- Comisia Europeană propune instituirea unui sistem de monitorizare a pădurilor folosind informaţii aeriene de la sateliţii Copernicus Sentinel, având scopul de a preveni distrugerea acestor ecosisteme vitale pentru absorbţia dioxidului de carbon în lupta împotriva schimbărilor climatice.
- Statele membre sunt încurajate să dezvolte planuri forestiere pentru următorii 50 de ani, iar sateliţii vor contribui la colectarea datelor esenţiale pentru evaluarea impactului secetei, dăunătorilor şi altor ameninţări asupra pădurilor, având în vedere rolul crucial al acestora în atingerea obiectivului de emisii nete zero până la mijlocul secolului.
Urmărește
484 afișări
UE va folosi sateliţi pentru a urmări distrugerea pădurilor europene
Comisia Europeană planifică să propună instituirea unui sistem de monitorizare a pădurilor cu ajutorul informaţiilor aeriene.
Uniunea Europeană va utiliza sateliţii pentru a contribui la prevenirea distrugerii pădurilor sale, acestea devenind din ce în ce mai vitale în absorbţia dioxidului de carbon în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Comisia Europeană, ramura executivă a blocului, intenţionează să propună miercuri instituirea unui sistem de monitorizare a pădurilor utilizând informaţii aeriene de la sateliţii Copernicus Sentinel şi alte surse de date, conform unui document de proiect consultat de Bloomberg News. Statele membre vor fi încurajate să dezvolte planuri forestiere care să acopere următorii 50 de ani, se adaugă în document.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Se aşteaptă ca sateliţii să contribuie la acoperirea lacunelor în colectarea datelor, cum ar fi măsurarea impactului secetei sau a deteriorării provocate de dăunători, precum gândacii de scoarţă.
Pădurile şi mlaştinile acţionează ca un burete pentru absorbţia a milioane de tone de CO2 atmosferic, atât din sursele umane, cât şi din incendiile de vegetaţie, pe măsură ce încălzirea globală se agravează. Protejarea acestor resurse naturale este un element cheie al planurilor UE de a atinge emisii nete zero până la mijlocul secolului.
„Pădurile şi alte terenuri împădurite din UE sunt tot mai afectate de schimbările climatice şi de utilizarea şi activitatea umană directă sau indirectă”, se arată în documentul de proiect, care este încă supus modificărilor. „Pericole, precum incendiile de vegetaţie, epidemiile de dăunători, secetele şi valurile de căldură, adesea întărindu-se reciproc, sunt susceptibile să ducă la evenimente catastrofale mai frecvente şi intense, adesea dincolo de frontierele naţionale.”
Grecia, Spania şi Portugalia au suferit incendii de pădure severe în acest an, crescând riscul ca marile oraşe precum Atena să devină deşerturi. Între timp, regulile UE privind refacerea naturii, inclusiv a pădurilor, au fost recent criticate intens din cauza temerilor că ar putea afecta aprovizionarea cu alimente în regiune.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36