- Home
- Externe
- (20.11.2023, 20:19)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE va folosi sateliţi pentru a urmări distrugerea pădurilor europene
- Comisia Europeană propune instituirea unui sistem de monitorizare a pădurilor folosind informaţii aeriene de la sateliţii Copernicus Sentinel, având scopul de a preveni distrugerea acestor ecosisteme vitale pentru absorbţia dioxidului de carbon în lupta împotriva schimbărilor climatice.
- Statele membre sunt încurajate să dezvolte planuri forestiere pentru următorii 50 de ani, iar sateliţii vor contribui la colectarea datelor esenţiale pentru evaluarea impactului secetei, dăunătorilor şi altor ameninţări asupra pădurilor, având în vedere rolul crucial al acestora în atingerea obiectivului de emisii nete zero până la mijlocul secolului.
Urmărește
484 afișări
UE va folosi sateliţi pentru a urmări distrugerea pădurilor europene
Comisia Europeană planifică să propună instituirea unui sistem de monitorizare a pădurilor cu ajutorul informaţiilor aeriene.
Uniunea Europeană va utiliza sateliţii pentru a contribui la prevenirea distrugerii pădurilor sale, acestea devenind din ce în ce mai vitale în absorbţia dioxidului de carbon în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Comisia Europeană, ramura executivă a blocului, intenţionează să propună miercuri instituirea unui sistem de monitorizare a pădurilor utilizând informaţii aeriene de la sateliţii Copernicus Sentinel şi alte surse de date, conform unui document de proiect consultat de Bloomberg News. Statele membre vor fi încurajate să dezvolte planuri forestiere care să acopere următorii 50 de ani, se adaugă în document.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
Se aşteaptă ca sateliţii să contribuie la acoperirea lacunelor în colectarea datelor, cum ar fi măsurarea impactului secetei sau a deteriorării provocate de dăunători, precum gândacii de scoarţă.
Pădurile şi mlaştinile acţionează ca un burete pentru absorbţia a milioane de tone de CO2 atmosferic, atât din sursele umane, cât şi din incendiile de vegetaţie, pe măsură ce încălzirea globală se agravează. Protejarea acestor resurse naturale este un element cheie al planurilor UE de a atinge emisii nete zero până la mijlocul secolului.
„Pădurile şi alte terenuri împădurite din UE sunt tot mai afectate de schimbările climatice şi de utilizarea şi activitatea umană directă sau indirectă”, se arată în documentul de proiect, care este încă supus modificărilor. „Pericole, precum incendiile de vegetaţie, epidemiile de dăunători, secetele şi valurile de căldură, adesea întărindu-se reciproc, sunt susceptibile să ducă la evenimente catastrofale mai frecvente şi intense, adesea dincolo de frontierele naţionale.”
Grecia, Spania şi Portugalia au suferit incendii de pădure severe în acest an, crescând riscul ca marile oraşe precum Atena să devină deşerturi. Între timp, regulile UE privind refacerea naturii, inclusiv a pădurilor, au fost recent criticate intens din cauza temerilor că ar putea afecta aprovizionarea cu alimente în regiune.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe