- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (18.12.2023, 15:51)
- Tiberiu Sabo
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un contingent german va fi pregătit de luptă în Lituania, la graniţa cu Rusia. E prima desfăşurare permanentă a trupelor germane în străinătate după Al Doilea Război Mondial
- 4.800 de soldaţi germani vor fi pregătiţi să intre în luptă, dacă situaţia o va cere, în Lituania, la graniţa cu Rusia, din 2027.
- Este prima desfăşurare permanentă a trupelor germane în străinătate după Al Doilea Război Mondial.
Urmărește
3674 afișări
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
Un contingent german permanent de aproximativ 4.800 de soldaţi în Lituania, la graniţa cu Rusia, va fi pregătit de luptă, în caz de nevoie, în 2027, au declarat, luni, miniştrii apărării din cele două ţări membre NATO, după ce au semnat un acord privind prima desfăşurare permanentă a trupelor germane în străinătate după Al Doilea Război Mondial.
Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a comparat ceea ce a numit un acord „istoric" cu staţionarea forţelor aliate în Germania de Vest în timpul Războiului Rece, desfăşurate pentru a apăra Europa Occidentală în cazul unui atac sovietic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
„Flancul estic s-a mutat acum la est şi este de datoria Germaniei să îl protejeze", a declarat Pistorius într-o conferinţă de presă comună cu omologul său din Lituania, care se învecinează atât cu Rusia, cât şi cu aliatul Moscovei, Belarus.
În urma invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022, NATO s-a angajat să îşi consolideze prezenţa la graniţa estică a alianţei.
Majoritatea unităţilor vor sosi în 2025-2026, iar militarii şi familiile lor vor beneficia de „condiţii atractive", inclusiv şcoli în limba germană, grădiniţe, locuinţe şi conexiuni aeriene, a declarat Pistorius.
„Viteza proiectului arată clar că Germania a înţeles noua realitate în materie de securitate", a adăugat el.
Lituania va cheltui aproximativ 0,3% din produsul său intern brut în următorii ani pentru a construi locuinţe, terenuri de antrenament şi alte infrastructuri pentru trupele germane şi va trebui probabil să crească taxele pentru aceasta, a declarat Laurynas Kasciunas, şeful Comisiei parlamentare pentru securitate naţională şi apărare.
„Toate partidele politice, de la stânga la dreapta, sunt de acord că aceasta este o prioritate. Vom găsi resursele necesare", a declarat Kasciunas
Naţiunea de 2,7 milioane de locuitori, cândva condusă de la Moscova, dar care acum face parte atât din Uniunea Europeană, cât şi din NATO, are o armată terestră de aproximativ 8.000 de soldaţi profesionişti şi recruţi.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe