- Home
- Externe
- DAKAR, (30.03.2016, 13:30)
- Raluca Manga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un fost student la medicină din Senegal afirmă că îi tratează în prezent pe militanţii ISIS în Libia - VIDEO
Un fost student la medicină din Senegal, pe nume Sadio Gassama, afirmă într-un interviu acordat agenţiei Reuters că îi tratează pe militanţii reţelei Stat Islamic în Libia.
Urmărește
4325 afișări
Un fost student la medicină din Senegal afirmă că îi tratează în prezent pe militanţii SI în Libia - VIDEO (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)
Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, şi-a început activitatea în domeniu oferind gratuit consultaţii medicale de rutină într-o moschee din regiunea Casamance din Senegal.
Înainte de a se fi alăturat reţelei Stat Islamic, Gassama poate fi văzut în fotografii publicate pe Facebook îmbrăţişându-şi nepoata. În fotografiile recente, acesta ţine în mână o mitralieră, iar numele său este inscripţionat pe uniforma militară.
Prietenii şi familia lui Gassama au spus că decizia acestuia de a se alătura miilor de militanţi din Libia în luna decembrie, când se afla în cel de-al cincilea an de studii, a fost bruscă şi neaşteptată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Tatăl său l-a descris ca fiind motivat să îi ajute pe ceilalţi. Un fost profesor l-a catalogat drept "un student eminent, incapabil să facă rău cuiva".
Gassama a spus însă într-un interviu acordat Reuters, în timp ce se afla în Sirt, că a plănuit un atac în Dakar.
"Senegalul are noroc. Plănuiam să comit acolo un atac în numele reţelei Stat Islamic înainte ca unul dintre intermediarii acesteia să mă ajute să vin în Libia", a declarat acesta pentru Reuters, într-un interviu acordat prin internet, în urmă cu o lună. Ulterior, bărbatul nu a mai putut fi contactat.
Prietenii lui spun că acesta a transportat camioane în Libia prin Mali şi Niger, însoţit de un alt senegalez şi achitând călătoria din bursa de student.
"Am plecat din Senegal la un an după ce am îmbrăţişat ideologia Stat Islamic (SI)", a spus Gassama. "A fost relativ uşor şi accesibil să mă alătur SI în Libia. Voiam să contribui la instaurarea unui califat în Libia", a continuat el.
Întrebat cu ce se coupă acolo, el a răspuns că este "medic islamist".
Propagandiştii reţelei Stat Islamic lansează apeluri către medicii africani ca aceştia să călătorească spre oraşul Sirt din Libia, bastionul african al organizaţiei.
Potrivit propagandei Stat Islamic şi unor surse din cadrul securităţii, militanţi din ţări precum Ciad, Ghana, Senegal şi Nigeria se află deja în Libia, unde organizaţia teroristă îşi consolidează prezenţa.
Numărul de africani subsaharieni care luptă pentru SI în Libia nu este cunoscut, însă se presupune că ei reprezintă o minoritate formată din 3.000 până la 6.000 de persoane, majoritatea provenind din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.
Citeşte şi: Coaliţia condusă de Statele Unite vânează sistematic jihadiştii ISIS: 14 raiduri aeriene în Irak şi Siria
Citeşte şi: Liderul ISIS "Omar cecenul" a murit din cauza rănilor, în urma unui atac american, anunţă Pentagonul
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe