Un iaht a fost atacat de mai multe orci. Nava s-a scufundat în largul coastei Gibraltarului

  • Un iaht care traversa strâmtoarea Gibraltar, a fost atacat de mai multe orci.
  • Nava s-a scufundat în largul coastelor.
  • Oamenii aflaţi la bord au sunat alarma şi au fost salvaţi de un vapor aflat în apropiere, potrivit Sky News.
Urmărește
3223 afișări
Imaginea articolului Un iaht a fost atacat de mai multe orci. Nava s-a scufundat în largul coastei Gibraltarului

Sursa foto: AP

Incidentul a avut loc duminică dimineaţă. Mai multe orci au atacat un iaht cu vele la bordul căruia se aflau două persoane. Oamenii au sunat la paza de coastă şi au fost salvaţi de un petrolier. Ei au povestit că au simţit mai multe lovituri în carena şi cârma iahtului înainte ca ambarcaţiunea să înceapă să ia apă. Iahtul a plutit în derivă şi ulterior s-a scufundat.

În strâmtoarea care desparte Europa de Africa s-au produs mai multe incidente asemănătoare. Cercetătorii spun că începând din anul 2020 au fost înregistrate aproximativ 700 de interacţiuni între orci şi nave. Se pare că atacurile sunt făcute de acelaşi grup de orci, format din aproximativ 15 exemplare.

Specialiştii cred că astfel de atacuri ar putea fi rezultatul curiozităţii orcilor sau al luptei pentru apărarea teritoriului. Autorităţile spaniole le recomandă navigatorilor care observă orice modificare a comportamentului orcilor să părăsească zona de urgenţă. De asemenea, fiecare interacţiune dintre o navă şi o orcă trebuie raportată autorităţilor.

Deşi sunt cunoscute sub numele de balenă ucigaşă, orcile fac parte din familia delfinilor. Orcile sunt pe cale de dispariţie. Un exemplar poate avea până la opt metri lungime şi şase tone greutate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici