Ungaria are dreptul să organizeze referendum pe tema cotelor obligatorii pentru imigranţi. "Trebuie să vedem care va fi întrebarea pusă cetăţenilor"

Ungaria are dreptul să organizeze un referendum pe tema cotelor obligatorii pentru imigranţi, a declarat, joi, Klaas Dijkhoff, ministrul Migraţiei din Olanda, stat care deţine temporar preşedinţia UE, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Urmărește
1339 afișări
Imaginea articolului Ungaria are dreptul să organizeze referendum pe tema cotelor obligatorii pentru imigranţi. "Trebuie să vedem care va fi întrebarea pusă cetăţenilor"

Ungaria are dreptul să organizeze referendum pe tema cotelor obligatorii pentru imigranţi. "Trebuie să vedem care va fi întrebarea pusă cetăţenilor" (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Orice ţară are dreptul să organizeze referendum. Este o idee din ce în ce mai populară în aceste zile în privinţa problemelor europene", a indicat Dijkhoff în Bruxelles înaintea unei întâlniri cu miniştii de Externe şi de Justiţie din statele UE.

"Nu cred că există vreo interdicţie în legislaţia europeană în privinda organizării de referendumuri", a explicat ministrul olandez.

Premierul ungar, Viktor Orban, a anunţat, miercuri, că va fi organizat un referendum pe tema cotelor obligatorii pentru imigranţi. UE a adoptat în septembrie anul trecut un acord care are în vedere redistribuirea a 160.000 de extracomunitari din Grecia şi Italia în alte state membre UE.

"În primul rând, trebuie să vedem, în cazul în care se va organiza referendumul, care va fi întrebarea pusă cetăţenilor, care va fi rezultatul şi ce decizii va lua guvernul la masa de negocieri a Uniunii Europene", a precizat Dijkhoff.

"Iniţiativele solitare nu duc nicăieri. Acum, sunt în joc unitatea UE şi vieţile oamenilor", a avertizat comisarul grec pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos. "Mai sunt doar zece zile până pe 7 martie", a avertizat oficialul grec, referindu-se la summitul UE-Turcia pe tema crizei migraţiei, organizat pentru a analiza dacă acordul stabilit anul trecut funcţionează.

Turcia a acceptat anul trecut solicitarea Uniunii Europene de a reduce numărul de imigranţi care ajung în Europa în schimbul unui ajutor financiar de trei milioane de euro pentru a reţine cei peste două milioane de refugiaţi din ţară. Dar îngrijorările în privinţa acordului au început să crească în condiţiile în care circa 110.000 de imigranţi au ajuns în Europa de la începutul anului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici