- Home
- Externe
- (31.07.2024, 12:14)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ungaria se împotriveşte din nou: A blocat o declaraţie comună a UE privind alegerile din Venezuela
UE nu a reuşit să prezinte o poziţie comună privind alegerile contestate din Venezuela, după ce Ungaria s-a opus unei declaraţii care exprima îngrijorarea UE cu privire la presupusele „defecte şi nereguli” din cadrul scrutinului şi făcea apel la o mai mare transparenţă.
Urmărește
907 afișări
Ungaria se împotriveşte din nou: A blocat o declaraţie comună a UE privind alegerile din Venezuela
Ţările UE au dorit să adopte luni o declaraţie comună în care să îşi exprime îngrijorarea cu privire la rezultat, dar Budapesta s-a împotrivit acesteia, au declarat pentru POLITICO doi oficiali familiarizaţi cu discuţiile.
Şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a publicat ulterior declaraţia - care afirmă că „rapoartele credibile ale observatorilor naţionali şi internaţionali indică faptul că alegerile au fost afectate de numeroase defecte şi nereguli” - în nume propriu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pe fondul veto-ului Budapestei, Josep Borrell a publicat marţi o declaraţie ulterioară în nume propriu, în loc să solicite sprijinul celor 27 de ţări membre ale UE.
„Datele pe care opoziţia [venezueleană] le-a pus la dispoziţia publicului oferă un rezultat radical diferit de cel anunţat” de autorităţile ţării, se arată în a doua declaraţie a lui Borrell.
Veto-ul Ungariei subliniază o deficienţă fundamentală a politicii externe a UE, conform căreia deciziile - inclusiv eventualele sancţiuni viitoare împotriva Venezuelei - trebuie să aibă votul unanim al celor 27 de ţări membre ale blocului comunitar. Acest lucru a determinat mai multe ţări, precum Germania, să pledeze pentru luarea deciziilor de politică externă cu majoritate calificată.
Budapesta a atras mai multe critici din partea oficialilor UE de la preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE la 1 iulie, după ce a făcut vizite oficiale la Moscova şi Beijing – pe lângă cea de la Kiev – într-o acţiune pe care o consideră „o misiune de pace”.
La nivelul deciziilor sau iniţiativelor lansate de UE, Budapesta s-a opus şi în alte ocazii, precum acordarea sprijinului pentru Ucraina, dar şi impunerea unor sancţiuni împotriva Rusiei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Raport: SUA şi-ar putea epuiza muniţia în „doar 3-4 săptămâni” într-un război împotriva Chinei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe