- Home
- Externe
- MOSCOVA, (12.09.2017, 08:15)
- Andrei Ionascu
Uniunea Europeană şi Ucraina refuză să recunoască alegerile regionale din Crimeea şi Sevastopol
Uniunea Europeană nu recunoaşte alegerile regionale desfăşurate în Crimeea şi Sevastopol la 10 septembrie, în timp ce Ucraina acuză Rusia că încalcă suveranitatea şi integritatea teritorială a statului vecin, relatează site-ul agenţiei Tass.
Urmărește
400 afișări
Uniunea Europeană şi Ucraina refuză să recunoască alegerile regionale din Crimeea şi Sevastopol
"Uniunea Europeană nu a recunoscut anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului de către Federaţia Rusă şi, prin urmare, nu recunoaşte desfăşurarea alegerilor în Peninsula Crimeea. Orice persoană aleasă în Peninsula Crimeea care pretinde că <<reprezintă>> Crimeea şi Sevastopol nu va fi recunoscută ca reprezentant al acelor teritorii, care sunt ucrainene. Uniunea Europeană rămâne neclintită în sprijinul pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei", se arată într-un comunicat al UE.
La 10 septembrie, alegeri pentru funcţia de guvernator au avut loc pentru prima dată în oraşul Sevastopol şi în autoproclamata republică Crimeea. În plus, s-au organizat alegeri pentru consiliile locale în 17 dintre cele 184 de circumscripţii electorale, iar alegeri parlamentare regionale au avut loc în două circumscripţii din Crimeea.
Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a condamnat alegerile din Peninsula Crimeea şi a avertizat că toate persoanele care au participat la organizarea alegerilor vor fi trase la răspundere. De asemenea, Ucraina a trimis o notă de protest către Rusia în legătură cu aceste evenimente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
"Ucraina condamnă cu fermitate organizarea de către Federaţia Rusă la 10 septembrie 2017 pe teritoriul Sevastopol (Republica Autonomă Crimeea), ocupată temporar Rusia, de alegeri ilegale pentru funcţiile de <<guvernator>>, <<deputat în adunarea legislativă din Sevastopol>>, precum şi <<deputaţi în anumite municipalităţi>>. Considerăm astfel de acţiuni ale Kremlinului drept o continuare a încălcărilor grave privind suveranitatea statului şi integritatea teritorială a Ucrainei. Subliniem că orice măsuri care vizează legitimarea ocupării ilegale a unei părţi din teritoriul suveran al Ucrainei nu creează consecinţe juridice asupra statutului constituţional al Republicii Autonome Crimeea şi al Sevastopolului, ca părţi ale teritoriului Ucrainei", se arată într-un comunicat al diplomaţiei de la Kiev.
În schimb, liderul regiunii Crimeea, Serghei Aksionov, a declarat că alegerile confirmă integrarea cu succes a Crimeei în sistemul juridic rus.
"Campania electorală, procesul de votare şi exprimarea voinţei de către locuitorii Crimeei au demonstrat încă o dată că regiunea este pe deplin integrată în sistemul politic şi juridic al Rusiei. Alegerile din Crimeea s-au desfăşurat cinstit şi democratic, într-o atmosferă calmă", a spus Aksionov.
Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat.
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că nu renunţă la iniţiativa de a recupera Crimeea, considerată "o parte integrantă a Ucrainei". Uniunea Europeană a impus sancţiuni Rusiei, în sectoarele apărării, energiei şi economiei, după anexarea regiunii ucrainene.
Citeşte şi: Uraganul Irma, retrogradat la categoria furtunilor tropicale, a provocat nouă decese pe teritoriul Statelor Unite
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe