- Home
- Externe
- CHIŞINĂU, (07.05.2014, 08:59)
- Valentin Vidu - Mediafax
Vicepremierul moldovean Eugen Carpov, primit la Casa Albă pentru discuţii despre criza din Ucraina
Vicepremierul moldovean Eugen Carpov s-a întâlnit marţi, la Casa Albă, cu Tara Leweling, directoarea Consiliului Naţional american pentru Securitate, la o zi după plasarea forţelor de la frontieră în stare de alertă, din cauza unor îngrijorări legate de criza din Ucraina, relatează RFE/RL online.
Urmărește
366 afișări
Vicepremierul moldovean Eugen Carpov, primit la Casa Albă pentru discuţii despre criza din Ucraina (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)
Informaţia a fost confirmată pentru postul Radio Free Europe/Radio Liberty de către un purtător de cuvânt al Casei Albe. Detalii despre conţinutul discuţiilor nu erau disponibile imediat, adaugă postul.
Însă Caropv a declarat înaintea reuniunii de la Casa Albă că Republica Moldova este profund îngrijorată de evenimentele din estul Ucrainei, pe care le-a catalogat "o competiţie geopolitică între Est şi Vest".
El a anunţat că oficiali moldoveni monitorizează îndeaproape modul în care informaţii despre evenimentele din estul Ucrainei şi regiunea separatistă moldoveană Transnistria le sunt prezentate telespectatorilor din afara Rusiei de către presa rusă controlată de către stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a fost arestat
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
Vicepremierul a denunţat anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea drept "o provocare majoră la adresa dreptului internaţional, cooperării politice şi arhitecturii securităţii în Europa".
Carpov a spus că ţara sa "suferă" din cauză că este parte a competiţiei geopolitice dintre Rusia şi Occident, după ce separatiştii proruşi din Transnistria şi-au declarat independenţa faţă de Chişinău în 1990. Cele două părţi au purtat un război în 1992, încheiat prin intervenţia rusă alături de partea transnistreană. Aproximativ 1.500 de militari au rămas staţionaţi în regiunea separatistă din 1992, însă independenţa Transnistriei nu a fost recunoscută de nicio ţară - nici măcar de Rusia.
Oficiali NATO au avertizat că Transnistria poate să fie următoarea ţintă a Rusiei.
Anterior, Ministerul moldovean de Externe l-a convocat pe reprezentantul Rusiei în Transnistria, Farit Muhamedşin, pentru a oferi explicaţii în legătură cu anunţul privind prezenţa lui Dmitri Rogozin la sărbătorirea Zilei Victoriei.
Ministrul moldovean de Externe Natalia Gherman a declarat luni că nu a primit vreo informaţie oficială cu privire la vizita lui Rogozin la festivităţile care vor marca, pe 9 mai, sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.
Rogozin, emisarul preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria, a declarat săptămâna trecută că a acceptat o invitaţie la eveniment din partea liderilor separatişti de la Tiraspol.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicușor Dan și uluitorul său program: omul acesta chiar nu muncește! Primarul General și candidatul la Președinție e unul dintre cei mai relaxați bugetari
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe