VIDEO Donald Trump, despre ingerinţele ruse în alegerile prezidenţiale: "Nu am mai sunat în Rusia de zece ani" - MSNBC

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat luni, în cursul unei reuniuni desfăşurate la Casa Albă, că nu a mai sunat în "Rusia de zece ani", răspunzând astfel întrebării unui jurnalist despre o posibilă anchetă specială privind presupusa implicare a Moscovei în scrutinul prezidenţial.

Urmărește
3552 afișări
Imaginea articolului VIDEO Donald Trump, despre ingerinţele ruse în alegerile prezidenţiale: "Nu am mai sunat în Rusia de zece ani" - MSNBC

VIDEO Donald Trump, despre ingerinţele ruse în alegeri: "Nu am mai sunat în Rusia de zece ani" - MSNBC

La începutul unei întâlniri cu preşedinţi ai companiilor din domeniul asigurărilor medicale, un jurnalist l-a întrebat pe Donald Trump dacă ar fi necesară desemnarea unui procuror special pentru anchetarea ingerinţelor Rusiei în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, relatează publicaţiile Los Angeles Times şi The Hill.

Ca răspuns, Donald Trump a spus "nu", iar, în timp ce jurnaliştii erau conduşi afară din sală, preşedintele SUA a adăugat, potrivit postului MSNBC şi publicaţiilor Los Angeles Times şi The Hill: "Nu am mai sunat în Rusia de zece ani".

 

Nu este clar la ce a făcut referire preşedintele Statelor Unite, el având o convorbire cu omologul său rus, Vladimir Putin, în ianuarie.

Înaintea campaniei electorale, Donald Trump a afirmat că a avut multe "legături de afaceri cu ruşi". Donald Trump a organizat concursul Miss Universe la Moscova în anul 2013 şi a fost prezent la eveniment. "Tocmai am revenit din Rusia, am avut multe de învăţat. Moscova este un loc foarte interesant, uimitor", a transmis Donald Trump prin Twitter în anul 2013.

Recent, Donald Trump a declarat că toate speculaţiile despre eventualele legături ale apropiaţilor lui cu Rusia sunt "ştiri false".

Congresmeni democraţi, dar şi unii republicani au cerut investigaţii suplimentare privind legăturile unor membri ai echipei lui Donald Trump cu Moscova. Recent, Michael Flynn, consilierul prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, a fost demis după ce s-a aflat că ar fi avut discuţii informale cu oficiali de la Moscova. Casa Albă a negat în mod repetat că apropiaţi ai lui Donald Trump ar avea legături cu Rusia.

În octombrie 2016, Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative. În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, s-a confruntat cu republicanul Donald Trump.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane. "Eforturile Rusiei de a influenţa scrutinul prezidenţial american reprezintă cea mai recentă expresie a dorinţei pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratică occidentală promovată de Statele Unite; activităţile Rusiei demonstrează o escaladare semnificativă din punctul de vedere al modului direct de acţiune, al intensităţii şi scopului eforturilor, comparativ cu operaţiunile anterioare", se arată în versiunea declasificată a Raportului de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informaţii din SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici