Vor înapoi în UE. Britanicii ar vota pentru revenirea în UE dacă s-ar organiza un referendum

Un sondaj realizat în Marea Britanie arată că publicul britanic ar vota cu o marjă considerabilă în favoarea reintegrării în Uniunea Europeană dacă ar avea loc un nou referendum.

Urmărește
1371 afișări
Imaginea articolului Vor înapoi în UE. Britanicii ar vota pentru revenirea în UE dacă s-ar organiza un referendum

Vor înapoi în UE. Britanicii ar vota pentru revenirea în UE dacă s-ar organiza un referendum

Datele din sondajul YouGov arată că sprijinul public în favoarea reintegrării în UE dacă s-ar organiza un referendum în acest sens este de 59%, 41% dintre respondenţi declarându-se împotriva revenirii în blocul comunitar, notează publicaţia POLITICO.

Totodată, sondajul arată că alegătorii susţin o relaţie mai strânsă cu UE, dar care nu implică revenirea la blocul comunitar, la piaţa sa unică sau la uniunea vamală.

Noul premier laburist al Marii Britanii, Keir Starmer, a subliniat că Partidul Laburist nu va încerca să reintegreze ţara în UE, în piaţa sa unică sau în uniunea vamală în timpul mandatului său de premier.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile generale din Marea Britanie, manifestul laburist promitea să reseteze relaţiile comerciale şi de investiţii ale Regatului Unit cu UE şi să caute un pact de securitate. Prima deplasare în străinătate a lui David Lammy în calitate de ministru de externe a fost în Germania, Polonia şi Suedia, pentru a încerca să semnaleze o restabilire a relaţiilor după o perioadă tensionată sub conservatori.

La începutul anului, un alt sondaj realizat pe 2000 de alegători britanici a arătat că doar 22% dintre respondenţi mai considerau că ieşirea Marii Britanii din UE a fost o idee bună. Pentru marea majoritate a publicului, Brexitul a afectat economia ţării, a dus la o creştere generală a preţurilor şi a îngreunat încercările guvernului de a controla imigraţia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici