- Home
- Externe
- SANAA, (30.03.2015, 21:33)
- Mihai Draghici
Zeci de morţi şi sute de răniţi într-un raid aerian care a vizat o tabără de refugiaţi din Yemen
Cel puţin 40 de oameni au murit, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi într-un raid aerian atribuit Arabiei Saudite care a vizat luni o tabără de refugiaţi din nordul Yemenului.
Urmărește
297 afișări
Raidul aerian probabil a vizat poziţii ale insurgenţilor şiiţi huthi din zona Haradh, în nordul Yemenului, dar, din greşeală, mai multe bombe au căzut în tabăra de refugiaţi Al Mazraq, situată în imediata vecinătate.
Atacul a fost confirmat de angajaţi umanitari, iar agenţia de ştiri yemenită Saba, aflată sub controlul insurgenţilor, l-a atribuit Arabiei Saudite.
Un purtător de cuvânt al armatei saudite a declarat că incidentul este investigat. "Este posibil ca un avion de vânătoare să fi ripostat la focuri de artilerie lansate din acea zonă, dar nu putem confirma că a fost o tabără de refugiaţi", a declarat generalul saudit Ahmed Asseri.
Regele Salman al Arabiei Saudite a anunţat luni că este dispus să discute cu toate forţele politice din Yemen care doresc restabilirea ordinii, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Cooperare din zona Golfului.
Arabia Saudită a declanşat săptămâna trecută Operaţiunea "Furtuna Determinării", în scopul "apărării Administraţiei legitime" a preşedintelui yemenit Abdrabbuh Mansour Hadi. Avioane de vânătoare saudite bombardează poziţii rebele din capitala Yemenului, Sanaa, şi din nordul ţării. La operaţiuni participă şi avioane din Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Qatar, Iordania, Maroc şi Sudan.
Miliţiile şiite huthi, susţinute de Iran, avansaseră spre sudul Yemenului, o ţară aflată în anarhie după ce insurgenţii au ocupat în septembrie 2014 capitala, Sanaa. Serviciile de securitate yemenite sunt staţionate în sudul ţării, unde se afla preşedintele Abd-Rabbu Mansour Hadi, susţinut de Statele Unite. Preşedintele Yemenului a plecat în exil săptămâna trecută. În Yemen sunt active şi celule ale organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia şi ale grupului Stat Islamic, două reţele teroriste sunnite. Arabia Saudită, o ţară preponderent sunnită, acuză Iranul şiit, principalul adversar regional, că alimentează conflictul interconfesional din Yemen prin susţinerea insurgenţilor şiiţi huthi. Arabia Saudită este unul dintre aliaţii strategici ai Statelor Unite în Orientul Mijlociu.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Cum a ajuns Jennifer Aniston să fie implicată în drama conjugală a soților Obama. Adevărul din culise!
CANCAN.RO
Orașul din România în care vom avea două zile de NINSOARE la început de februarie, potrivit meteorologilor AccuWeather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe