Zelenski: Ruşii vor să repete în Pokrovsk ce au făcut în Bahmut. Nu se retrag pentru că nu au cum

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus, la o conferinţă de presă din Kiev, că armata rusă continuă să pună presiune pe direcţie Pokrovsk din regiunea Doneţk şi că vor să repete scenariul capturării Bahmutului, relatează Monitorul Apărării.

Urmărește
4483 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Ruşii vor să repete în Pokrovsk ce au făcut în Bahmut. Nu se retrag pentru că nu au cum

Zelenski: Ruşii vor să repete în Pokrovsk ce au făcut în Bahmut. Nu se retrag pentru că nu au cum

Zelenski sugerează că forţele ruseşti ar putea avea pierderi mari, în jur de 60.000 de militari, în Pokrovsk. Acesta subliniază că nu este posibil ca lucrurile să se desfăşoare conform principiului „tu pierzi 100.000 de oameni şi noi pierdem 100.000 de oameni”.

„Ruşii nu se retrag pentru că ar fi vizaţi de atacuri dacă ar face-o. Este ca în Bahmut – vor pierde între 50.000 şi 60.000 de militari acolo; veţi vedea asta foarte curând”, a spus el. Zelenski a mai spus şi că odată cu incursiunea în regiunea Kursk, înaintarea trupelor ruseşti în Pokrovsk a fost încetinită, deşi rapoartele ISW arată că ieri ruşii au înregistrat o avansare în teren pe această direcţie.

„Câteodată, unde se află trei brigăzi, nu contează dacă sunt trei sau cinci brigăzi; ce contează este cine pune presiune, în ce cantitate şi de ce sunt în stare luptătorii. Ei nu se retrag de acolo (n.r. ruşii din Pokrovsk), iar dacă s-ar retrage, ar fi împuşcaţi. Aşa că vor continua să pună presiune. Trebuie să facă asta, la fel ca în Bahmut”, a precizat Zelenski.

De asemenea, comandantul armatei ucrainene, Oleksandar Sirskîi, a spus că unul dintre scopurile incursiunii în Kursk a fost şi distragerea atenţiei ruşilor de pe direcţia Pokrovsk.

„Operaţiunea Kursk a dus la redislocarea unui număr semnificativ de forţe. În acest moment, 30.000 de militari au fost redislocaţi pe direcţia Kursk. Acest număr va creşte. Între timp, inamicul încearcă să mute unităţi şi din alte direcţii. Pe direcţia Pokrovsk, însă, cresc eforturile lor”, a spus Sirskîi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici