- Home
- Jocurile Olimpice de la Tokyo
- (21.07.2021, 19:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Controversă la Tokyo. Comitetul Olimpic a interzis publicarea de imagini şi videoclipuri cu sportivi care îngenunchează în semn de protest
Comitetul Olimpic Internaţional şi organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au decis să interzică echipelor de social-media să posteze poze sau videoclipuri cu sportivi care vor îngenunchea în semn de protest la acestă ediţie a Jocurilor Olimpice, relatează The Guardian citând surse din cadrul echipei de organizare a evenimentului.
Urmărește
7683 afișări
Controversă la Tokyo. Comitetul Olimpic Internaţional a interzis publicarea de imagini şi videoclipuri cu sportivi care îngenunchează în semn de protest
Conform surselor The Guardian, mesajul câtre echipele de social-media a fost trimis ieri seara cu o referinţă specială la primul meci de fotbal feminin dintre Marea Britanie şi Chile.
Cel două echipe au îngenucheat înainte de meciul ce a avut loc în acesta dimineaţă, într-un semn protest împotriva rasismului şi a urii din mediul online, iar gestul a fost apoi urmat de sportivele din Statele Unite şi Suedia, precum şi de cele din Noua Zeelandă.
Cu toate acestea, niciuna dintre aceste imagini nu a fost postată pe site-ul evenimentului sportiv Tokyo 2020 sau pe paginile sale de Facebook şi Twitter, Instagram.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Vezi mai multe articole din categoria jocurile-olimpice-de-la-tokyo
Decizia vine în pofida relaxării recente a CIO 50, care anterior interzisese sportivilor să facă orice fel de „demonstraţie sau propagandă politică, religioasă sau rasială”.
Protestul paşnic este acum permis pe terenul de joc, cu condiţia să se facă fără întreruperi şi cu respect pentru ceilalţi concurenţi.
Istoricul gestului
Gestul a fost readus în atenţie în 2016, când un jucător profesionist de fotbal american îngenunchea pentru prima dată în timpul intonării imnului naţional. Acum aproape cini ani, Colin Kaepernick, fost jucător profesionist de fotbal american, alegea să îngenuncheze pentru prima dată, în timpul intonării imnului naţional, la un meci al echipei sale.
Gestul sportivului venea în semn de protest împotriva inechităţilor rasiale din SUA şi brutalităţilor poliţiştilor faţă de oamenii de culoare şi a stârnit atunci o întreagă dezbatere, sportivul fiind acuzat de lipsă de respect la adresa unui simbol naţional.
Ulterior, lui Kaepernick i s-au alăturat alţi numeroşi sportivi de culoare, aceştia aducând în prim-plan problema violenţei poliţieneşti şi a nedreptăţii rasiale.
Gestul sportivilor a fost inspirat de o poză din 1965 în care Martin Luther King Jr. şi alţi americani de culoare protestau pentru apărarea drepturilor civile.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe