- Home
- Jocurile Olimpice de la Tokyo
- BUCUREŞTI, (23.07.2021, 12:29)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tokyo 2020. Ceremonie restrânsă cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice, afectate de pandemie
- Jocurile Olimpice de la Tokyo se deschid vineri cu o ceremonie care reflectă o ediţie fără precedent.
- Se merge pe o linie fină între a sărbători performanţele celor mai buni atleţi din lume şi a recunoaşte în acelaşi timp dificultăţile globale cauzate de pandemia de coronavirus.
Urmărește
555 afișări
Tokyo 2020
În ciuda faptului că au fost amânate un an, organizatorii au fost nevoiţi să ia măsura fără precedent, organizând Jocurile Olimpice fără fani, în timp ce pandemia continuă să afecteze întreaga lume.
Chiar şi la ceremonia de deschidere, care în mod normal este un spectacol plin de vedete şi celebrităţi, vor fi prezente mai puţin de 1.000 de persoane, relatează Reuters. Cu toate acestea, ea marchează o întâlnire a iubitorilor de sport din întreaga lume, cu o audienţă de sute de milioane de persoane, inclusiv din zone aflate în diferite stadii ale pandemiei, de la care se aşteaptă să se conecteze la eveniment, pentru a urmări începutul celui mai important spectacol sportiv global.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Vezi mai multe articole din categoria jocurile-olimpice-de-la-tokyo
Atât sportivii, cât şi oficialii implicaţi vor folosi această ocazie pentru a face declaraţii despre egalitate şi dreptate, iar mai multe naţiuni vor fi reprezentate la ceremonie de câte o pereche sportiv-sportivă, după ce organizatorii au schimbat regulile pentru a permite doi purtători de drapel la ceremonia de deschidere şi de închidere.
CITEŞTE AICI: Jocurile Olimpice de la Tokyo se îndreaptă către un eşec economic
Japonia a prezentat Jocurile Olimpice ca pe un ecou al Jocurilor de la Tokyo din 1964, care au marcat atunci revenirea ţării pe scena mondială, după înfrângerea devastatoare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De data aceasta, realizatorii conceptului şi mesajelor centrale promovate de ediţia Tokyo 2020 s-au axat pe prezentarea revenirii ţării după criza provocată de cutremurul, tsunami-ul şi criza nucleară din 2011.
Când Tokyo a fost ales ca gazdă a Jocurilor în 2013, mulţimile au ovaţionat, iar barmanii au servit băuturi gratuite clienţilor bucuroşi, în ciuda faptului că anunţul a venit în mijlocul nopţii.
Dar în 2020 a lovit coronavirusul, iar restricţiile au forţat o amânare fără precedent, cu doar patru luni înainte de începerea Jocurilor, în timp ce o serie de scandaluri şi problemele au afectat pregătirile.
Acest lucru nu a împiedicat însă zeci de persoane, care au înfruntat căldura toridă şi securitatea sporită, să se fotografieze în faţa Stadionului Olimpic din Tokyo, vineri dimineaţă, cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor.
„A început pandemia de coronavirus şi a fost un an greu", a declarat Etsuko Iyazama, o pensionară în vârstă de 62 de ani, deţinătoare de bilete. „Sper că oamenii vor spune la final că a fost bine că am organizat aşa cum trebuie Jocurile Olimpice", a mai spus aceasta, citată de Reuters.
Deschiderea va avea loc fără obişnuita coregrafie în masă, fără recuzita masivă şi fără numărul imens de dansatori, actori şi lumini, lucruri obişnuite pentru o astfel de ceremonie.
Momentul „magic” al apriderii torţei olimpice rămâne însă elementul central al festivităţii. Identitatea ultimului purtător al torţei este păstrată în secret de organizatorii Jocurilor. Se fac, însă, speculaţii în jurul unor sportivi cunoscuţi, precum fostul jucător de baseball al echipei Seattle Mariners, Ichiro Suzuki, Shohei Ohtani de la Los Angeles Angels sau jucătoarea de tenis Naomi Osaka.
Un număr mult mai mic de sportivi vor defila la parada echipelor, mulţi dintre ei planificând să zboare către Tokyo chiar înainte de competiţii şi să plece la scurt timp după aceea, pentru a evita eventuala infectare cu noul coronavirus.
Doar 15 lideri mondiali vor fi prezenţi la ceremonie, alături de prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, şi de împăratul japonez Naruhito, care va deschide oficial Jocurile, aşa cum a făcut-o bunicul său, Hirohito, în 1964.
Ceremonia este marcată de absenţe de marcă, inclusiv cea a fostului premier Shinzo Abe, care a reuşit să aducă Jocurile la Tokyo. O serie de sponsori de top şi lideri economici vor sta, de asemenea, deoparte, subliniind opoziţia puternică faţă de ceea ce se consideră a fi o extravaganţă sportivă, într-o Japonie afectată de pandemie.
Într-un sondaj de opinie recent, 68% din respondenţi şi-au exprimat îndoiala cu privire la capacitatea organizatorilor olimpici de a controla infecţiile cu coronavirus, iar 55% din ei s-au declarat împotriva desfăşurării Jocurilor.
Doar o treime din japonezi au primit măcar o doză de vaccin, ceea ce a provocat îngrijorarea că Jocurile ar putea deveni un eveniment ce ar putea provoca o mare răspândire a virusului. Mai mult de 100 de persoane implicate în Jocurile Olimpice au obţinut deja rezultat pozitiv la testele pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.
Jocurile Olimpice au fost afectate de o serie de scandaluri la începutul acestui an, inclusiv de plecarea fostului şef al comitetului de organizare, precum şi a şefului său de creaţie, din cauza unor comentarii depreciative la adresa femeilor.
Săptămâna aceasta, regizorul ceremoniei de deschidere a fost concediat din cauza unor glume pe care le făcuse anterior despre Holocaust, în timp ce unul din compozitorii muzicii pentru ceremonie a fost forţat să demisioneze, după ce au ieşit la iveală informaţii mai vechi despre intimidarea colegilor săi cu dizabilităţi.
Jocurile Olimpice au fost considerate iniţial un impuls masiv pentru economia Japoniei, însă interzicerea intrării în ţară a spectatorilor de peste hotare a pus capăt speranţelor de redresare timpurie a turismului, îngheţat încă de anul trecut.
Organizatorii au declarat că întregul cost al desfăşurării Jocurilor se va ridica la aproximativ 15,4 miliarde de dolari, din care aproape 3 miliarde de dolari fiind costuri cauzate de amânarea acestora. Experţii estimează că, în total, costurile găzduirii evenimentului vor fi chiar mai mari.
La Jocuri sunt aşteptaţi să participe aproximativ 11.000 de sportivi, reprezentând 204 comitete olimpice naţionale, alături de o echipă de sportivi refugiaţi, care concurează sub drapelul olimpic.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe