Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite ale Americii va cheltui 700.000 de dolari pentru a investiga „radicalizarea” tinerilor din cauza jocurilor video

Proiectul iniţial era axat pe „combaterea naţionalismului şi supremaţiei albe”.

Urmărește
1366 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite ale Americii  va cheltui 700.000 de dolari pentru a investiga „radicalizarea” tinerilor din cauza jocurilor video

Sursa Foto - Rockstar Games

Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite a acordat o subvenţie de aproape 700.000 de dolari cercetătorilor în domeniul terorismului şi securităţii, pentru a investiga „radicalizarea” prin intermediul jocurilor video.

După cum a raportat Vice, fondurile sunt îndreptate către Centrul pentru Terorism, Extremism şi Contraterorism (CTEC) al Institutului Middlebury, organizaţia non-profit Take This şi o companie care caută să reducă comportamentul toxic online numită Logically.

„În ultimul deceniu, jocurile video au devenit locuri de activităţii sociale şi creare de identitate pentru adolescenţi şi adulţi tineri. Relaţiile create şi promovate în cadrul ecosistemelor de joc trec în mod obişnuit în lumea reală şi sunt părţi de impact ale comunităţilor locale”, se arată în anunţul de grant de pe site-ul web al DHS. „Extremiştii au folosit jocurile video şi au vizat comunităţile pentru activităţi, de la crearea de propagandă până la instigare teroristă”.

Unul dintre scopurile acestui nou proiect este dezvoltarea unui „set de bune practici şi resurse centralizate pentru monitorizarea şi evaluarea activităţilor extremiste, precum şi o serie de ateliere de formare pentru monitorizarea, detectarea şi prevenirea exploatării extremiste în spaţiile de joc pentru manageri de comunitate, designeri multiplayer, dezvoltatori de tradiţii, designeri mecanici şi profesionişti în încredere şi siguranţă”, scrie IGN

Anunţul notează că studiourile de jocuri video de toate dimensiunile, în multe cazuri, nu sunt pe deplin educate cu privire la modul în care aceşti extremişti pot încerca să exploateze jocurile în efortul de a radicaliza jucătorii. Naţionaliştii albi şi-au găsit, din păcate, locul ideal de joacă în acest spaţiu, deoarece au existat grupuri pe Steam care „supţineau deschis credinţele neo-naziste şi venerau împuşcăturile din şcoli”.

Steam a încercat să elimine aceste grupuri, dar fără rezultate. 

Take This' Dr. Rachel Kowert şi Alex Newhouse de la CTEC au împărtăşit câteva dintre descoperirile lor timpurii la Conferinţa pentru dezvoltatori de jocuri de anul acesta şi confirmă că iniţial, proiectul era „îndreptat către naţionalism şi supremaţia albă”. 

Acest efort vine la un moment dat după împuşcăturile în masă cu motivaţii rasiale din Buffalo, New York, care a fost difuzată pe Twitch şi a văzut zece persoane ucise şi alte trei rănite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici