"Discursul regelui", "Începutul" şi "Lebăda neagră", premiate de Sindicatul scenografilor americani

Filmele "Discursul regelui", "Începutul" şi "Lebăda neagră" au câştigat principalele premii ale Sindicatului scenografilor americani/ Art Directors Guild (ADG), sâmbătă seară, la Los Angeles, informează hollywoodreporter.com.

Urmărește
3 afișări

Cea de-a 15-a gală a premiilor care recompensează excelenţa în scenografie - Excellence in Production Design Awards - a avut loc sâmbătă seară, la Beverly Hilton Hotel din Beverly Hills.

Drama britanică "Discursul regelui/ The King's Speech" a câştigat premiul pentru cea mai bună scenogrfie a unui film de epocă, care i-a revenit Evei Stewart, thriller-ul "Începutul/ Inception", a fost premiat la categoria fantasy, câştigătorul fiind scenograful Guy Hendrix Dyas, iar "Lebăda neagră/ Black Swan" pentru scenografia unui film contemporan, semnată de Therese DePrez.

Producţiile de televiziune "Mad Men", "Secrets in The Wall", "Modern Family" şi "Saturday Night Live" au fost de asemenea premiate de ADG, ca şi scenografia galei premiilor Oscar de anul trecut, semnată de David Rockwell.

Premiul pentru reclamă a fost câştigat de Jesse Benson pentru producţia "Ice Fishing", pentru marca de bere Dos Equis.

Patricia Norris a fost distinsă cu premiul pentru întreaga carieră, iar Syd Dutton şi Bill Taylor au fost premiaţi pentru contribuţia extraordinară adusă scenografiei de cinema.

Totodată, ADG a decis să îi includă pe Alexander Golitzen, Albert Heschong şi Eugène Lourié în Production Designer's Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici