Garri Kasparov a câştigat un concurs televizat în Georgia

Fostul campion mondial la şah Garri Kasparov a câştigat o ediţie a versiunii georgiene a concursului de televiziune "Vrei să fii miliardar?", la care a participat în scopuri caritabile, a anunţat, marţi, Guiorgui Khabourdzania, producătorul acestei emisiuni, citat de AFP.

Urmărește
4 afișări

Garri Kasparov a răspuns corect la toate întrebările din versiunea georgiană a emisiunii "Vrei să fii miliardar?" şi va dona premiul pe care l-a câştigat, în valoare de 8.325 de euro, unui spital pentru copii din Georgia.

Guiorgui Khabourdzania, care l-a descris pe fostul campion mondial la şah drept un "geniu în viaţă", a declarat că se aşteaptă ca acest episod, ce va fi difuzat săptămâna viitoare de postul TV Roustavi 2, să înregistreze o audienţă spectaculoasă.

Cu ocazia vizitei pe care o întreprinde la Tbilisi, Garri Kasparov a ţinut şi un discurs la una dintre universităţile din capitala georgiană, unde a spus că relaţiile ruso-georgiene nu se vor îmbunătăţi atât timp cât guvernanţii actuali ai Rusiei vor rămâne la putere.

"Georgia a parcurs un drum lung pe calea reformelor democratice, iar economia ei a făcut progrese, însă Rusia a ratat toate ocaziile pe care le-a avut pentru a deveni o ţară democratică", a declarat fostul mare şahist.

În august 2008, armata rusă a invadat o parte a Georgiei, o ţară aliată a Statelor Unite, pentru a respinge forţele georgine care încercau să recâştige controlul asupra regiunii separatiste pro-ruse Osetia de Sud.

Garri Kasparov, născut în Azerbaidjan, a devenit campion mondial la şah în 1985, la vârsta de 22 de ani, titlu pe care l-a păstrat până în anul 1993. În ultimii ani, Kasparov s-a implicat în politică şi a devenit un fervent opozant al premierului Vladimir Putin şi al actualei puteri de la Moscova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici