Începând cu anul 2023, o să poţi zbura în spaţiu, cu balonul. Află cum e posibil

  • Balonul cu heliu concurează serios cu rachetele lui Elon Musk sau Jeff Bezos, în lupta pentru turismul spaţial.
  • O companie spaniolă, specializată în turism de experienţe, vrea să popularizeze călătoriile spaţiale la un preţ mult mai competitiv.
  • EOS-X Space promite să te ducă din 2023 în spaţiu cu balonul, iar primele teste cu oameni la bordul capsulei se vor face anul viitor.
Urmărește
648 afișări
Imaginea articolului Începând cu anul 2023, o să poţi zbura în spaţiu, cu balonul. Află cum e posibil

Fondatorul companiei, Kemel Kharbachi, spune că ideea i-a venit după isprava de acum 8 ani, a lui Felix Baumgarten, care a urcat până la 39 de mii de metri cu o capsulă agăţată de un balon cu heliu.

Experienţa oferită de EOS-X Space va dura cîteva ore, timp în care turiştii vor admira, din capsula presurizată, curbura Pământului şi întunericul spaţiului cosmic. Serviciile vor include chiar şi accesul la internet, iar experienţa este gândită să surprindă şi momente neaşteptate cum ar fi o cerere în căsătorie, în afara Pământului.

EOS-X Space îşi propune să transforme călătoriile cu balonul de heliu într-un turism de experienţe accesibil multor oameni.
Se lucrează la primele 4 baze de lansare, care vor fi in Orientul Mijlociu, în Spania şi America de Nord.
Turiştii vor fi primiţi cu câteva zile înainte şi se vor bucura de un adevărat circuit de experienţe.

Călătoriile comerciale vor începe în 2023, iar compania vrea să ridice cel puţin 10 mii de oameni în stratosferă, în următorii 10 ani. Preţul de strigare va fi de 150 de mii de euro de persoană.

EOS-X Space se bucură de sprijinul multor investitori din ţările arabe, dar şi participarea companiei Arthur D. Little, implicată în programul Apollo 11.

Kemel Kharbachi, fondator EOS-X Space: Ni s-a părut interesant atunci că o persoană poate fi ridicată până la stratosferă într-o capsulă presurizată, ridicată de un balon cu heliu şi până la o altitudine de 39 km. Dacă viitorul soţ va sccoate inelul la 40 de km altitudine nu va fi nicio problemă. Totul va fi înregistrat în 360 şi o să poată vedea asta şi rudele sau prietenii, pentru că se va transmite online. Este o experienţă completă în ceea ce priveşte călătoria spaţială. Vor fi mai multe activităţi şi nu va fi doar simpla ascensiune în capsula presurizată. Ţinta noastră este mult mai cuprinzătoare. Costul este mai mic. Compania este sustenabilă pentru că nu zburăm cu racheta, ci cu un balon de heliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici