Netflix pregăteşte un nou serial bazat pe cartea „Mândrie şi prejudecată”

Netflix lucrează la o nouă adaptare cinematografică a romanului „Mândrie şi Prejudecată”, scris de Jane Austen, relatează Deadline.

Urmărește
55 afișări
Imaginea articolului Netflix pregăteşte un nou serial bazat pe cartea „Mândrie şi prejudecată”

Creatoarea filmului „Everything I Know About Love”, Dolly Alderton, ar fi scris scenariul serialului, iar distribuţia nu a fost încă stabilită. În prezent, proiectul este în curs de dezvoltare. Dacă va primi undă verde, „Mândrie şi prejudecată” va fi prima adaptare Netflix a unei cărţi scrise de Jane Austen, de la „Persuasiunea”, din 2022, film romantic care a avut-o ca protagonistă pe Dakota Johnson.

De-a lungul timpului, au fost realizate multe adaptări emblematice ale romanului. Cel mai cunoscut este filmul lansat în 2005, care îi are în distribuţie pe Keira Knightley şi Matthew Macfadyen. Cu 10 ani înainte, a fost lansată şi o miniserie produsă de BBC, în care joacă actorii Colin Firth şi Jennifer Ehle. Filmul cu Keira Knightley a fost adăugat recent pe platforma Netflix.

„Mândrie şi prejudecată” este un roman despre dragoste şi clasă, scris de Austen la începutul secolului al XIX-lea. Cartea spune povestea lui Elizabeth Bennet şi a lui Mark Darcy, care se îndrăgostesc în cele din urmă, dar trebuie să treacă prin diverse obstacole, tatăl lui Bennet căutând un moştenitor de sex masculin. Romanul apare frecvent pe listele cu cele mai bune cărţi ale tuturor timpurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici