- Home
- Life-Entertaiment
- BUCUREŞTI, (22.11.2023, 11:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul de căutări pe Google legate de "anxietatea climatică" a crescut dramatic
Căutările online legate de "anxietatea climatică" au crescut dramatic, potrivit datelor colectate de Google, citate de BBC. Femeile sunt mai afectate de anxietatea climatică decât bărbaţii, arată studiile.
Urmărește
182 afișări
Numărul de căutări pe Google legate de "anxietatea climatică" a crescut dramatic
Creşterea numărului de incendii de vegetaţie, inundaţii şi secete din întreaga lume sunt doar câteva dintre semnele foarte vizibile ale schimbărilor climatice.
Ceea ce este raportat mai puţin este impactul schimbărilor climatice asupra minţii umane.
Anxietatea climatică - definită ca sentiment de anxietate cu privire la impactul schimbărilor climatice - a fost raportată la nivel mondial, în special în rândul copiilor şi al tinerilor.
Datele de la Google Trends arată că numărul de căutări legate de "anxietatea climatică" a crescut dramatic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Căutările în limba engleză legate de "climate anxiety" în primele 10 luni ale anului 2023 sunt de 27 de ori mai mari decât în aceeaşi perioadă din 2017.
În aceeaşi perioadă, au existat creşteri legate de anxietatea legată de climă în alte limbi ale lumii: căutările în portugheză au crescut de 73 de ori, în limba chineză de opt ori şi jumătate, în arabă au crescut cu o cincime.
Datele Google Trends combină căutările pentru "anxietate climatică" şi "eco-anxietate", termeni care sunt adesea utilizaţi în acelaşi mod, dar care au semnificaţii uşor diferite.
Anxietatea climatică este anxietatea asociată în mod specific cu conştientizarea schimbărilor climatice. Eco-anxietatea este o anxietate mai generală asociată cu conştientizarea ameninţărilor la adresa sănătăţii mediului, inclusiv poluarea şi pierderea biodiversităţii.
Google Trends nu măsoară pur şi simplu volumul total de căutări, ci analizează un eşantion de căutări pentru a identifica tendinţele din întreaga lume. Acesta utilizează o măsură numită "interes de căutare", pentru a analiza popularitatea relativă a căutărilor în timp.
În ultimii cinci ani, ţările nordice au avut cea mai mare pondere în căutările globale legate de anxietatea climatică. Finlanda, Suedia, Danemarca şi Norvegia au reprezentat peste 40% din căutările legate de "anxietatea climatică".
Ţările din Sudul Global - cum ar fi Chile, Filipine şi Africa de Sud - au reprezentat cote mai mici de căutări.
Google spune că a observat, de asemenea, o creştere globală a căutărilor despre viitorul planetei şi despre mediul înconjurător în ultimele 12 luni.
"Când te uiţi la tipul de interogări pe care le caută oamenii, este evident că aceştia caută să înţeleagă, dar şi să acţioneze", a declarat un purtător de cuvânt. "De exemplu, "cum să rezolvăm problema schimbărilor climatice" a fost una dintre cele mai populare interogări despre schimbările climatice la nivel mondial în ultimii doi ani".
Datele Google arată o creştere a interogărilor despre viitor alături de schimbările climatice (cu 120%), adaptare (cu 120%), durabilitate (cu 40%) şi emisiile de gaze cu efect de seră (cu 120%) în ultimele 12 luni.
Concluziile unui studiu din 2023 publicat în revista academică „Sustainability” au arătat că femeile din întreaga lume au raportat "niveluri mai mari de îngrijorare şi emoţii negative" cu privire la schimbările climatice. Bărbaţii, pe de altă parte, au fost "mai optimişti şi şi-au exprimat o mai mare încredere în guvern".
Studiul s-a bazat pe un sondaj online realizat în 2021 pe 10.000 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani din 10 ţări.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe