Peste 300 de evenimente sunt incluse în programul Zilelor Sfântu Gheorghe

Peste trei sute de evenimente sunt incluse în acest an în programul Zilelor Sfântu Gheorghe, una dintre cele mai mari manifestări de acest fel din Transilvania, printre invitaţi numărându-se trupa engleză Smokie, Hi-Q din România sau solista Operei Metropolitan din New York, Miklosa Erika.

Urmărește
6 afișări

Sărbătoarea municipiului Sfântu Gheorghe, Zilele Sfântu Gheorghe, va avea loc în acest an în perioada 1 - 8 mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Una dintre cele mai mari manifestări de acest fel din Transilvania, Zilele Sfântu Gheorghe, adună în fiecare an zeci de mii de participanţi în reşedinţa de judeţ, fiind incluse în program, potrivit organizatorilor, peste trei sute de evenimente culturale, sportive, artistice, economice.

Organizatorul principal al evenimentului, Grubisics Levente, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dacă primele cinci zile vor fi consacrate exclusiv artei, culturii, fiind prezenţi la Sfântu Gheorghe trupe teatrale, formaţii de jazz, artişti din ţară şi din străinătate, meşteşugari etc., la sfârşitul săptămânii pe cele două scene mari amplasate în centrul municipiului vor susţine concerte formaţii renumite din România şi din străinătate.

La Muzeul Naţional Secuiesc se va organiza "grădina culturală", unde meşteşugarii îşi vor putea expune produsele.

La rândul său, organizatorul de programe Dancs Zsolt a declarat că la sărbătoare va concerta şi Smokie, legendara trupă de country-rock urmând să ajungă la Sfântu Gheorghe în data de 8 mai.

Printre invitaţi se numără şi formaţia Hi-Q din România, Nagy Fero şi noua Beatrice din Ungaria, cântăreaţa de operă Miklosa Erika, solista Operei Metropolitan din New York, precum şi trei protagonişti ai concursului de talente din Ungaria, "Megasztar 5".

În acest an, din bugetul local se vor aloca 350.000 lei pentru organizarea sărbătorii oraşului, restul cheltuielilor urmând să fie acoperite din taxele adunate de la comercianţii care participă la târg, din sponsorizări şi din contracte de publicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici