Săptămâna Modei de la Londra s-a deschis vineri, pe fondul austerităţii

Săptămâna Modei de la Londra a fost deschisă vineri, de Samantha Cameron, soţia premierului britanic, organizatorii evenimentului profitând de acest prilej pentru a denunţa impactul asupra sectorului modei din Marea Britanie al planului de austeritate anunţat de guvern, relatează AFP.

Urmărește
4 afișări

"Ne bucurăm foarte mult de această săptămână care începe, dar nu trebuie să uităm că anul acesta va fi dificil (...) din cauza tăierilor de buget decise de guvern", a declarat Harold Tillman, preşedintele Consiliului britanic al modei (British Fashion Council - BFC), în discursul său de deschidere.

Îmbrăcată cu o haină neagră şi o rochie scurtă de aceeaşi culoare, soţia premierului, "SamCam", cum este numită în ţara sa, a subliniat faptul că industria modei aduce la bugetul de stat "peste 20 de miliarde de lire sterline (24 de miliarde de euro) pe an şi oferă "sute de mii" de locuri de muncă.

Soţia premierului David Cameron, a cărei eleganţă este adesea lăudată în presa britanică şi care şi-a declarat "pasiunea pentru modă", a fost aleasă ambasadoare a BFC.

Aproximativ 170 de creatori britanici şi străini îşi vor prezenta creaţiile, timp de şase zile, pe podiumurile Săptămânii Modei de la Londra.

Chiar dacă nu se ridică la înălţimea evenimentelor concurente de la Milano, Paris şi New York, Săptămâna Modei de la Londra străluceşte în schimb prin creativitatea şi excentricitatea creatorilor şi este considerată o pepinieră de tinere talente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici