Tablete din ciocolată "Regii României", produse la Cisnădie, sub licenţa Muzeului Naţional Peleş

Tablete din ciocolată care au ca reprezentare grafică imaginea unor regi şi regine din România sunt produse, în premieră naţională, de o firmă din Cisnădie, judeţul Sibiu, sub licenţa Muzeului Naţional Peleş, unde vor fi comercializate începând din luna martie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
32 afișări

O societate comercială din Cisnădie, judeţul Sibiu, produce, în premieră naţională, tablete din ciocolată intitulate "Regii României", tabletele având ca reprezentare grafică imaginea Regelui Carol I, a Reginei Elisabeta, a Regelui Ferdinand sau a Reginei Maria.

Tabletele din ciocolată sunt produse sub licenţa Muzeului Naţional Peleş.

"Pasiunea mea pentru istorie se îmbină foarte bine cu pasiunea mea pentru ciocolată. Vreau să scot în evidenţă că şi în România se pot întâmpla lucruri bune. Cred că acest nou produs pe piaţa din România este un eveniment care poate să ajute la promovarea valorilor pe care le avem", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Florin Bălan, managerul firmei din Cisnădie care produce tabletele din ciocolată.

Cele patru tablete de ciocolată, de câte 50 de grame, din seria "Regii României" se vor putea achiziţiona, din luna martie, doar de la Muzeul Naţional Peleş, cu preţul de aproximativ 7,5 lei/bucata.

Tableta din ciocolată "Regele Carol I" este realizată din ciocolată neagră, cu cremă de portocale şi coajă de portocală confiată, în timp ce tableta din ciocolată "Regina Elisabeta" este făcută din ciocolată cu lapte, cu cremă de frişcă şi feuillentine (biscuiţi crocanţi de zahăr).

Tableta din ciocolată Regele Ferdinand este realizată din ciocolată albă, cu cremă de alune şi perle crocante, iar cea intitulată "Regina Maria" este din ciocolată cu lapte şi perle crocante.

Toate tabletele din ciocolată sunt realizate manual, din ciocolată belgiană.

Florin Bălan a anunţat că, lunar, se vor produce 4.000-5.000 de astfel de tablete şi, ulterior, acestea ar putea ajunge şi în anumite lanţuri de magazine.

Cele patru tablete "Regii României" se adaugă "Ciocolatei Brukenthal", cu imaginea baronului Samuel von Brukenthal, lansată în 2008, sub licenţa Muzeului Naţional "Brukenthal" din Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici