- Home
- Life-Entertaiment
- (06.05.2022, 06:50)
- Alexandru Stan
Un joc video din 2012 a prevestit prăbuşirea lui Vladimir Putin. Doar patru soldaţi americani îl răstoarnă pe dictatorul rus de la putere
21 iulie, anul 2024, Moscova. Sute de mii de ruşi se adună în Piaţa Roşie să se revolte. Preşedintele rus, Serghei Makhmudov îndeamnă la calm şi acuză forţele străine de un complot internaţional împotriva Rusiei, aşa sună povestea unui joc video inspirat după romanele lui Tom Clancy.
Urmărește
14205 afișări
Sursa Foto - Hepta/Ubisoft
Scenariul unui joc video lansat în 2012
21 iulie, anul 2024, Moscova. Sute de mii de ruşi se adună în Piaţa Roşie ca să protesteze împotriva regimului ultranaţionalist. Preşedintele ultranaţionalist, Serghei Makhmudov, îndeamnă în mod disperat poporul rus să-l sprijine pentru a nu fi înlăturat.
El acuză Occidentul şi "minorităţile violente din interior" că pun la cale un complot internaţional împotriva patriei ruse şi că încearcă să subjuge poporul rus sub un regim corupt şi decadent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Serghei Makhmudov este un ultranaţionalist adus la putere de o organizaţie ultranaţionalistă care a răsturnat guvernul rus şi a preluat puterea sub comanda generalului Mikhail Bukharov, conducătorul de facto al Rusiei.
Fostul preşedinte, Volodin, liderul loialiştilor, ce s-a dovedit a fi mult mai liberal, a fost înlăturat la putere de ultranaţionalişti şi încarcerat în Siberia.
Ruşii susţinători ai loialiştilor ies la protest după ce Rusia intră în stare de război cu NATO în urma unei tentative de atac nuclear împotriva Londrei. Din fericire, racheta nucleară este doborâtă la timp de scutul antirachetă, dar explozia din atmosferă provoacă o undă de şoc ce sparge toate ferestrele clădirilor de deasupra oraşului, cioburile aruncate rănind mii de oameni.
Cum este înlăturat dictatorul rus?
O echipă alcătuită din patru soldaţi americani proveniţi din forţele speciale, echipaţi cu arme, accesorii, grenade inteligente, drone şi tehnologii de ultima oră, pătrund în Moscova fără să fie văzuţi datorită camuflajului adaptor care-i face invizibili.
Soldaţii americani se infiltrează în sediul FSB şi îl ucid pe generalul Bukhraov care conducea Rusia cu o mână de fier.
Serghei Makhmudov este îndepărtat de la putere după ce protestatarii pătrund în biroul său prezidenţial şi îl hăituesc, iar Volodin este reînscăunat ca preşedinte, criza moscotivă luând sfârşit.
Aceasta era povestea din jocul tactic de acţiune Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier, lansat în anul 2012 de compania Ubisoft.
În acest joc, preşedintele Rusiei seamănă cu Vladimir Putin la fizionomie, dar şi la caracter, având arhetipul liderului autoritar, expansionist şi naţionalist care foloseşte retorica antioccidentală. I
Povestea jocului are la bază romanele scrise de Tom Clancy (1947-2013), un scriitor american de thrillere, cunoscut pentru povestirile sale detaliate de spionaj şi romanele de război în timpul şi de după războiul rece.
Tom Clancy şi-a început cariera sa literară în 1984, când şi-a vândut primul său roman thriller militar The Hunt for Red October , urmate de Patriot Games (1987), Clear and Present Danger (1989) şi The Sum of All Fears (1991)
Ce este Ghost Recon?
În joc, Ghost Recon este o echipă fictivă de soldaţi ai Forţelor Speciale ale Armatei SUA de la Compania Delta, Batalionul 1, Grupul de forţe speciale (5 SFG) staţionaţi la Fort Bragg.
Cu excepţia desemnării „1st Battalion, 5th SFG”, această unitate de recunoaştere este în întregime fictivă, deoarece batalioanele de forţe speciale susţin în prezent doar trei companii (A, B şi C).
Ei sunt adesea denumiţi drept „ fantomele" pentru faptul că operaţiunile lor sunt secrete.
10 ani mai târziu, povestea jocului pare să devină realitate
Ca în orice producţie audio-vizuală, exista avertismentul care spune că orice similaritate dintre personaje şi persoane reale care trăiesc sau care au murit este o pură coincidenţă.
Dar în 2022, la două luni de la invadarea Ucrainei şi comiterea unor crime de război şi acte de genocid, Rusia se află într-o situaţie catastrofală din cauza sancţiunilor economice şi izolării impuse de statele şi companiile occidentale.
Vladimir Putin vrea să demonstreze poporului rus că este un conducător abil şi demn să rămână pe viaţă la conducere, dar nu a obţinut nicio victorie serioasă, a pierdut aproximativ 15.000-20.000 de soldaţi, iar moralul armatei este scăzut, ca să nu mai vorbim de precaritatea logistică.
Mici proteste deja s-au desfăşurat, mii de protestatari fiind arestaţi.
Analiştii economici preconizau în februarie că este o chestiune de 3-4 luni până când populaţia rusă va simţi pe deplin efectele sancţiunilor. Rămâne de văzut dacă lumea va asista la o "vară rusească", însă oficiali şi jurnalişti ai regimului putinist au făcut ameninţări serioase cu atacuri nucleare împotriva occidentului.
Recent, propagandistul Dmitri Kiseliov a afirmat la o televiziune rusă că o rachetă nucleară Satan II va scufunda insulele britanice, iar la televiziunea de stat rusă, câţiva jurnalişti şi invitaţi au estimat că Parisul, Londra şi Berlin vor fi distruse în 200 de secunde de rachetele nucleare de ultimă generaţie.
Un alt paradox interesant este personajul Volodin, preşedintele popular şi iubit de poporul rus ce a fost încarcerat în Siberia, care seamănă cu Alexei Navalnîi, activistul liberal şi cel mai mare opozant al regimului putinist, recent condamnat la 13 ani de închisoare, încarcerat însă în apropiere de Moscova, la IK-2 Pokrov. De la declanşarea invadării Ucrainei, Navalnîi a transmis mesaje din închisoare, făcând apel ca poporul rus să se răscoale împotriva regimului putinist.
Nu este cunoscut dacă armata americană are asemenea capacităţi şi tehnologii pentru misiuni de o asemenea amploare, dar în contextul actual încă ar fi prea devreme pentru a-l înlătura pe preşedintele Rusiei atâta vreme cât încă mai are suport din partea elitelor oligarhice, a serviciului federal de securitate, şi mai ales, din partea majorităţii populaţiei.
Înlăturarea lui Putin n-ar rezolva mare lucru, ba chiar ar agrava situaţia pentru că FSB (fostul KGB) şi elitele ar pune un nou "Putin" la conducere care să fie mai puternic şi mai nemilos. De altfel, un atentat împotriva preşedintelui Rusiei de către o forţă armată din occident ar declanşa imediat un război mondial dintre NATO şi Rusia.
Chiar şi aşa, regimul lui Putin dă semne să se prăbuşească treptat din cauza epuizării resurselor Rusiei, dar mai ales din cauza falimentului economic generat de sancţiuni. Populaţia Rusiei va fi afectată şi nu va răbda la nesfârşit efectele sancţiunilor cauzate de atrocităţile regimului putinist.
Din acest moment, statele membre NATO şi UE nu trebuie decât să sancţioneze şi mai dur Rusia, să livreze în continuare arme şi ajutor ucrainenilor, şi să aibă răbdare până când regimul putinist va suferi o implozie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe