- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (11.12.2019, 11:16)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A murit inventatorul codului de bare. Care a fost primul produs scanat cu ajutorul invenţiei lui George Laurer
Inginerul american George Laurer, care a dezvoltat scanerul pentru citirea codurilor de bare - o reprezentare de date codificată, destinată a fi interpretată pe cale optică, folosită în multe domenii, mai ales în cele industriale -, a murit la vârsta de 94 de ani, potrivit BBC.
Urmărește
703 afișări
A murit inventatorul codului de bare. Care a fost primul produs scanat cu ajutorul invenţiei lui George Laurer
Codul de bare (Universal Product Code/ UPC) a revoluţionat distribuţia bunurilor de larg consum, fiind folosit în prezent la nivel mondial.
Ideea de a folosi motivul unor dungi verticale pentru a stoca informaţii i-a venit lui Joseph Woodland - inginer mecanic, ce a lucrat pentru compania IBM timp de 35 de ani, înainte de a se pensiona în 1987 - atunci când desena linii în nisip, pe o plajă din Miami, în urmă cu 71 de ani.
Însă, abia după ce Laurer a dezvoltat un scaner care putea citi codurile, tehnologia a putut fi folosită la nivel larg, transformând astfel radical felul de a face cumpărături.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Laurer a murit pe 5 decembrie, în locuinţa sa din Wendell, Carolina de Nord, dar abia săptămâna aceasta a fost făcută publică informaţia despre decesul său.
UPC a revoluţionat, "virtual, toate industriile din lume", au declarat reprezentanţii IBM într-un comunicat pe site-ul oficial al companiei.
La nivel mondial sunt în uz, la ora actuală, mai multe milioane de coduri de bare individuale, susţin reprezentanţii GS1 din Marea Britanie, o organizaţie dedicată creării şi implementării unor soluţii şi standarde globale dedicate eficientizării şi măririi vizibilităţii cererii şi ofertei din diverse sectoare. Sistemul de standarde GS1, printre care se află şi codul de bare, este cel mai folosit sistem de furnizorii din întreaga lume.
Celebrele dungi alb-negru au fost folosite pentru prima dată în Statele Unite, pe 7 octombrie 1952, dar au fost adoptate pentru prima dată în magazinele americane abia în 1974, pentru că, până atunci, nu exista o tehnologie laser suficient dezvoltată pentru a le putea citi.
Primul produs scanat după codul de bare a fost un pachet de gumă de mestecat Wringley, achiziţionat în 1974 dintr-un supermarket din Ohio. În prezent, produsul este expus la Smithsonian National Museum of American History din Washington.
Norman Woodland, considerat pionierul ideii codului de bare, care a fost bazat pe codul Morse, a murit în 2012. Woodland şi asociatul său Bernard Silver, decedat în anii 1960, au depus brevetul pentru codul de bare în 1952 şi l-au vândut companiei de produse electronice Philco pentru 15.000 de dolari. Woodland şi Silver, care au predat la Universitatea Drexel din Philadelphia, au început să lucreze la proiectul codului de bare după ce directorii unui lanţ de magazine le-au cerut să conceapă o metodă mai bună pentru a monitoriza şi inventaria produsele.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Codul de bare pentru pietrele funerare: Fotografii şi înregistrări video ale defunctului, accesate pe telefonul mobil prin scanare - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36