Adăpostul Necuratului | Pădurea Hoia Baciu, cea mai înfricoşătoare din lume, în vizorul presei internaţionale. O poveste cu fantome, blesteme şi istorii terifiante

Potrivit Independent, pasionaţii locurilor cu adevărat înfricoşătoare trebuie să uite de Castelul lui Dracula din Transilvania şi să se orienteze către pădurea Hoia Baciu, de lângă Cluj Napoca.

Urmărește
15505 afișări
Imaginea articolului Adăpostul Necuratului | Pădurea Hoia Baciu, cea mai înfricoşătoare din lume, în vizorul presei internaţionale. O poveste cu fantome, blesteme şi istorii terifiante

Pădurea Hoia Baciu, cea mai înfricoşătoare din lume,

Jurnaliştii de la Independent au decis să petreacă o noapte în cea mai înfricoşătoare pădure din lume, aşa că au poposit la câţiva kilometri de Cluj Napoca, în pădurea Hoia Baciu.

Excursia a început de la Poiana Rotundă, un luminiş oval unde nu creşte nimic niciodată. ”Când am venit aici, în urmă cu ceva timp, am găsit 60 de oameni din Bucureşti care încercau să deschidă o poartă către o altă dimensiune”, a povestit Alex, cel care a fost ghid în această peripeţie.

Hoia Baciu a fost numită cea mai înfiorătoare pădure din lume, iar Poiana Rotundă este cel mai ciudat loc din pădure. Acest loc sfidează investigaţiile oamenilor de ştiinţă ai solului şi atrage anual atât vrăjitoarele din România, cât şi şamanii care încearcă să cureţe pădurea de răul ce domină pretutindeni. 

Numită după un păstor care a dispărut în pădure cu o turmă de 200 de oi, Hoia Baciu a apărut în atenţia presei internaţionale în 1968, când Emil Barnea, tehnician militar, a fotografiat ceea ce a susţinut că era un OZN care plutea peste Poiana Rotundă. Ceea ce diferenţiază această poveste de alte mărturisiri cu privire la prezenţa OZN-urilor în România este că Barnea nu avea nimic de câştigat de pe urma afirmaţiilor, ci totul de pierdut. Guvernul comunist a echivalat credinţa lui în paranormal cu nebunie şi sabotaj, iar Barnea şi-a pierdut slujba într-o ţară care nu promitea niciun sprijin pentru cei concediaţi.

Astăzi, cei care se încumetă să intre în pădure raportează simptome ciudate - greaţă, anxietate, sentimentul de a fi urmărit - iar dispozitivele electronice sunt inutile.

Alex deschide calea către paranormal şi arată imagini cu pădurea, în care apar, în zare, figuri transparente, morbide, care plutesc. Jurnaliştii i-au cerut lui Alex să le povestească despre cel mai ciudat lucru care i s-a întâmplat în excursiile făcute în pădure. "Ei bine, a fost un om care a înnebunit, crezând că a întâlnit un demon. În mod ironic, avea un tatuaj masiv cu un demon pe piept, pentru a evita demonii.

Dar cel mai înspăimântător lucru i s-a întâmplat unui coleg de-al meu. A făcut odată o excursie mai lungă cu un bărbat care arăta ciudat, cu un chip morbid, care vorbea despre obsesia lui cu moartea, despre cum îi plăcea să fie cu oamenii atunci când mor, să-i vadă când îşi dau sufletul. A fost o noapte lungă pentru Marius”, a povestit Alex.

Alex şi Marius sunt renumiţi în Japonia, unde 20 de milioane de oameni au vizionat un documentar despre vânătoarea de fantome în Hoia Bacu în 2015. Au parcurs un drum lung din 2013, când au început să întreprindă o afacere prin care aduceau turişti curioşi în pădure. Prietenii le-au spus că sunt nebuni.

Un copac crescut sub formă de arc este considerat a fi portalul către o altă dimensiune. În timp ce se plimbă, jurnaliştii sunt îndemnaţi să îşi pună o dorinţă - unii localnici cred că "energia" pădurii poate fi folosită pentru bine, completează Alex.

Excursia s-a terminat, fără străini cu feţe ciudate, fără fantome şi fără momente de frică - doar un sentiment ciudat de oboseală. Apoi îşi aduc aminte de cuvintele lui Alex înainte de a porni: "Pădurea e bântuită doar dacă îţi aduci propriile fantome".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici