Aligatorul care a supravieţuit bombardamentului Berlinului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a murit în captivitate

  • Aligatorul Saturn a murit la grădina zoologică din Moscova, unde a trăit cea mai mare parte a vieţii
  • Saturn a supravieţuit bombardării Berlinului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial
  • Se zvonea că Saturn ar fi făcut parte din colecţia personală de animale a lui Adolf Hitler
Urmărește
5259 afișări
Imaginea articolului Aligatorul care a supravieţuit bombardamentului Berlinului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a murit în captivitate

Administratorii Grădinii Zoologice din Moscova au anunţat printr-o postare pe Twitter că aligatorul în de 84 de ani, supravieţuitor al celui de-al Doilea Război Mondial, a murit, vineri, din cauze naturale.

„Ieri dimineaţă, aligatorul nostru de Mississippi, Saturn, a murit de bătrâneţe. Avea aproximativ 84 de ani - o vârstă extrem de respectabilă. Grădina zoologică din Moscova a avut onoarea de a-l păstra pe Saturn timp de 74 de ani. Pentru noi, el a reprezentat o adevărată epocă, fără exagerare. Ne-a văzut pe mulţi dintre noi cum am crescut de când eram copii. Sperăm că nu l-am dezamăgit.”, a declarat grădina zoologică.

Saturn a fost făcut cadou de americani Grădinii Zoologice din Berlin, în 1936, la scurt timp după ce s-a născut în SUA. A scăpat din grădina zoologică în timpul bombardamentului din 1943 şi a fost găsit trei ani mai târziu de soldaţii britanici care l-au Uniunii Sovietice. Din iulie 1946 aligatorul a devenit atracţia Grădinii Zoologice din Moscova.

O serie de zvonuri spun că Saturn ar fi aparţinut colecţiei personale de animale a lui Hitler, dar aceste mituri sunt false, scrie BBC News citând agenţia de presă rusă, Interfax

Aligatorii de Mississippi trăiesc, de obicei, între 30 şi 50 de ani în sălbăticie.

Saturn ar putea fi cel mai longeviv exemplar care a trăit vreodată în captivitate, dacă nu va fi întrecut de Muja, un alt mascul aligator care se află la Grădina Zoologică din Belgrad, Serbia.

Corpul său va fi împăiat şi expus la Muzeul de Stat „Charles Darwin” din Moscova.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici