- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (04.12.2022, 14:34)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiza ADN a solului din urmele lăsate pe picioare ar putea ajuta la salvarea tigrilor din Sumatra
Cercetătorul Mrinalini Watsa, de la Grădina Zoologică din San Diego, California, adună pământul de pe o amprentă proaspătă a lui Rakan, un tigru de Sumatra, mascul de 4 ani, care trăieşte la grădina zoologică, analiza ADN putând să ajute la salvarea acestor exemplare din Sumatra, potrivit CNN.
Urmărește
526 afișări
În laboratorul său, dr. Mrinalini Watsa analizează proba cu ajutorul unui mic dispozitiv de electroforeză conectat la un smartphone. Ea reuşeşte să detecteze ADN-ul lui Rakan în sol.
Experimentul face parte din activitatea ei de adaptare a tehnologiei existente de secvenţiere a genomului, astfel încât să poată fi utilizată cu uşurinţă pentru a detecta tigrii individuali în sălbăticie, folosind ADN-ul acestora. Watsa speră că această aplicaţie va facilita urmărirea omologilor sălbatici ai lui Rakan din Sumatra, cea mai mare insulă din Indonezia, şi a populaţiilor de tigri din restul Asiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
„Acum, în loc să spunem că am văzut aproximativ 40 de amprente în această zonă de 3 kilometri pătraţi, de fapt poţi vedea că acele 40 de amprente se reduc la patru tigri şi asta ne dă mult mai multă putere în ceea ce priveşte modul în care procedăm pentru a-i număra”, a declarat ea şa CNN.
Toate organismele vii, inclusiv oamenii, elimină material genetic în mediul înconjurător atunci când elimină deşeuri, sângerează sau îşi pierd pielea sau blana.
Oamenii de ştiinţă din domeniul conservării se folosesc din ce în ce mai mult de acest ADN din mediul înconjurător - fie că se află în sol, apă, zăpadă sau chiar în aer - pentru a aduna informaţii despre anumite specii sau ecosisteme. Acesta îi poate alerta pe oamenii de ştiinţă cu privire la efectele crizei climatice sau la existenţa unor agenţi patogeni dăunători şi îi poate ajuta să urmărească populaţiile de animale.
În experimentele sale de până acum, Watsa a reuşit să detecteze ADN-ul tigrului de Sumatra în sol şi să determine sexul animalului. Watsa doreşte să îşi perfecţioneze abordarea astfel încât să poată identifica tigri individuali înainte de a o testa pe teren.
Numărul tigrilor a crescut cu 40% în şapte ani, de la 3.200 în 2015 la 4.500 în 2022, potrivit ultimelor estimări publicate în iulie de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii.
Această creştere promiţătoare a populaţiei a fost salutată ca o poveste de succes în domeniul conservării, dar Watsa şi alţi experţi în tigri spun că nu este o misiune îndeplinită. Tigrii au încă statutul de specie pe cale de dispariţie pe Lista Roşie a speciilor pe cale de dispariţie a UICN şi reprezintă o fracţiune din populaţia de 100.000 de exemplare care cutreiera Asia la începutul secolului al XX-lea.
În plus, cifrele din titlu ascund o imagine mai nuanţată. Populaţiile de tigri sunt în creştere în unele locuri din India şi Nepal, dar marile feline îşi croiesc o existenţă mult mai fragilă în Asia de sud-est. Tigrii au dispărut în Vietnam, Cambodgia şi Laos din anul 2000 şi sunt pe cale de dispariţie în Malaezia. În Sumatra, unde se concentrează activitatea lui Watsa, se crede că au mai rămas mai puţin de 800 de tigri şi doar două zone protejate conţin mai mult de 25 de femele de tigru care se reproduc.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe