- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (08.06.2016, 15:22)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anca Alungulesei lansează prima carte despre sucuri naturale din România, “Sănătate la pahar” - FOTO
Expertul în nutriţie şi trainerul în alimentaţie raw-vegan, Anca Alungulesei lansează prima carte din România despre sucuri naturale presate la rece, “Sănătate la pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas”, un volum despre “hrana cea mai inteligentă”.
Urmărește
1558 afișări
Anca Alungulesei lansează prima carte despre sucuri naturale din România, “Sănătate la pahar”
“Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas” îi va ajută pe toţi cei care preţuiesc sănătatea şi caută să şi-o îmbunătăţească zi de zi, să înţeleagă beneficiile pe care le aduc sucurile naturale organismului, dar şi cum pot fi introduse acestea cât mai firesc în alimentaţie.
“Această carte s-a născut din dorinţa mea de a oferi tuturor un ghid practic prin care pot introduce sucurile în alimentaţia de zi cu zi. Conştientizând cât de important este un suc natural, stors prin presare la rece, realizăm, de fapt, că această este o cale minunată de trecere de la starea organismului la bunăstarea acestuia”, spune autoarea ”Sănătăţii la Pahar” în prefaţă cărţii sale.
Anca Alungulesei precizează chiar de la începutul volumului sau că acest ghid practic nu se adresează doar persoanelor care consumă hrană crudă sau vegetariană, ci tuturor acelora care vor să optimizeze calitatea stilului lor de viaţă: “Indiferent dacă o persoană mănâncă sănătos sau consumă foarte multă carne, sucurile sunt cea mai bună varianta de a introduce cât mai multe legume şi fructe în alimentaţia zilnică.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
“Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas” nu este aşadar o pledoarie pentru renunţarea la hrană preparată termic sau de origine animală, ci urmăreşte să-i ofere fiecărui cititor informaţiile necesare pentru a înţelege că sănătatea, un tonus foarte bun, energia şi bună dispoziţie sunt la îndemână oricui. “Cu sucurile din legume şi fructe putem regenera. Putem reconstrui. Putem prelungi viaţă celulelor. Putem trăi mai mult şi mai bine” afirmă Anca Alungulesei.
Anca Alungulesei descrie în prima parte a cărţii cum funcţionează mecanismele interne ale corpului, din momentul ingerării hranei şi până la eliminarea acesteia şi impactul pe care-l au sucurile naturale asupra acestor mecanisme. Printr-o demonstraţie bine documentată, fiecare cititor este introdus în tainele funcţionarii acestei maşinării perfecte, corpul uman, şi ajunge să înţeleagă de ce sucurile naturale, stoarse prin presare la rece sunt considerate “hrana cea mai inteligentă”.
În cea de-a două parte a cărţii, autoarea oferă cititorilor 40 de reţete de sucuri din legume şi fructe, în diferite proporţii, care pot satisface toate gusturile, dar pot acţiona şi ca remedii naturale în multe afecţiuni. Fiecare reţeta este însoţită de beneficiile fructelor şi legumelor din compoziţia să, dar şi de o sugestie de servire a fiecărui suc în parte. În plus, capitolul de reţete este structurat sub formă unui ghid de introducere a sucurilor din legume şi fructe, pas cu pas. În prima parte, reţetele conţin o cantitate mai mare de fruct şi mai mică de legume, fiind special concepute pentru publicul “începător”, care nu are creat obiceiul de a consumă sucuri naturale, însă, pe măsură ce înaintăm şi ne obişnuim cu gustul, reţetele sunt concepute pentru consumatorul “avansat” care acum este pregătit să consume sucuri cu o pondere mai mare din legume şi verdeţuri decât cele din fructe.
“Îmi place să spun că această este o carte atât pentru living sau birou, cât şi pentru bucătărie”, mai spune Anca Alungulesei despre ”Sănătate la Pahar”, carte care poate fi achiziţionată din librării, de la standurile de ziare şi reviste şi de pe www.rawcoco.ro.
La începutul anului 2014, Anca Alungulesei a fondat alături de soţul său, RawCoco – prima cofetărie-ceainărie raw vegan din România, RawCoco dezvoltându-se ulterior în juice bar, dar şi într-un spaţiu ce oferă programe terapeutice cu sucuri naturale şi meniuri personalizate, devenind „locul de unde îţi poti lua zilnic porţia de “Sănătate la pahar” sau la farfurie.”
De asemenea, Anca Alungulesei a creat şi veselul şi inspiraţionalul serial de gătit online „Mademoiselle Coco”, lansat pe Youtube unde prepară reţete sănătoase şi pline de vitamine, alături de un invitat special, felurite vedete din România prezente în bucătăria de la RawCoco. Nu în ultimul rând, aceasta organizează lunar workshopurile RawCoco.
Mai multe despre reţetele şi meniurile propuse de Anca Alungulesei se găsesc pe YouTube la adresa RawCoco Cofetărie-Ceainarie Raw Vegan (https://www.youtube.com/channel/UCsnSngwvWdBQbuGfMJfIDnw) .
Citeşte şi: Vinurile participante la RO-WINE, The Wine Festival of Romania, premiate cu medalii de aur şi argint - GALERIE FOTO
Citeşte şi: 5 motive pentru a mânca struguri
Citeşte şi: Militarii americani din Japonia nu mai au voie să consume alcool: "Aceste măsuri nu vor fi luate lent, ci brusc
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe