Potrivit Gândul, acestea sunt cinci motive pentru care este indicat consumul de struguri:
1. Strugurii sunt unici în nutriţie, pentru că întăresc, curăţă şi regenerează organismul. Datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi – de tip fructoză şi glucoză – nu se recomandă în dietele pentru slăbit sau la pacienţii cu diabet zaharat, dar sunt indicaţi în convalescenţa bolilor cronice.
2. Strugurii conţin substanţe cu important rol antioxidant, din familia polifenolilor. Este bine cunoscut resveratrolul, cu beneficii atât cardiovasculare, cât şi de stimulare a apoptozei (distrugerii) celulelor tumorale, ceea ce face ca strugurii să fie consideraţi alimente funcţionale.
3. Resveratrolul, conţinut în pieliţa strugurilor roşii este un component al unui medicament oriental ( Ko-Jo-Kon) utilizat în tratarea bolilor vaselor de sânge, a inimii şi a ficatului.
4. Este un eficient antioxidant, împiedicând peroxidarea grăsimilor, inhibând agregarea trombocitelor, dar şi markerii de inflamaţie.
5. În acelaşi timp, activează enzimele care ajută la detoxifierea agenţilor cancerigeni şi este şi un fitoestrogen.
Citeşte şi: Conturile de Twitter şi Pinterest ale lui Mark Zuckerberg au fost sparte. Care era parola pe care a ales-o fondatorul Facebook
Citeşte şi: Un fizician olandez susţine că modul în care este înţeleasă gravitaţia ar trebui reinterpretat
Citeşte şi: Plantele pot răspunde la o atingere: ”Sunt pe deplin conştiente de orice stimul fiziologic” – VIDEO
Citeşte şi: Cercetătorii sunt cu un pas mai aproape de găsirea unui vaccin universal împotriva cancerului