Artemis, un robot umanoid care joacă fotbal, este pregătit să intre pe teren

Având o înălţime de 142 de centimetri şi o greutate de 38 kilograme, Artemis este un robot prezentat în premieră pe care inginerii mecanici de la Universitatea California Los Angeles (UCLA) l-au dezvoltat şi l-au pregătit să intre în teren.

Urmărește
2832 afișări
Imaginea articolului Artemis, un robot umanoid care joacă fotbal, este pregătit să intre pe teren

Folosind o tehnologie de ultimă generaţie, Artemis, nume abreviat din "Advanced Robotic Technology for Enhanced Mobility and Improved Stability" (Tehnologie robotică avansată pentru mobilitate sporită şi stabilitate îmbunătăţită), îşi poate menţine echilibrul împotriva loviturilor şi împingerilor puternice, poate rezista obiectelor aruncate în el şi este capabil să alerge. Dar ceea ce îl diferenţiază pe Artemis, pe lângă toate acestea, este capacitatea sa de a lovi cu piciorul o minge.

"Dacă robotul tău nu poate juca nici măcar un meci de fotbal, cum ai putea folosi aceşti roboţi pentru lucruri mai importante, cum ar fi salvarea vieţilor oamenilor?", a declarat Dennis Hong, profesor de inginerie mecanică şi aerospaţială şi director al Laboratorului de Robotică şi Mecanisme (RoMeLa) de la UCLA, care a dezvoltat ARTEMIS, citat de Reuters.

Tehnologiile utilizate pentru roboţii care joacă fotbal sunt folosite şi pentru alte aplicaţii, cum ar fi stingerea incendiilor şi ajutorarea în caz de dezastre, a declarat Hong.

Deşi este posibil ca Artemis să nu fie prezent la următoarea Cupă Mondială FIFA, echipa lui Hong va dezvălui toate capacităţile sale de fotbalist la RoboCup din Bordeaux, Franţa, în luna iulie.

Principala inovaţie a robotului este faptul că inginerii au proiectat la comandă actuatorii săi - dispozitive care generează mişcare din energie - pentru a se comporta ca muşchii biologici. Aceştia sunt elastici şi controlaţi prin forţă, mai degrabă decât actuatorii rigizi, controlaţi prin poziţie, pe care îi au majoritatea roboţilor.

Actuatoarele ARTEMIS sunt, de asemenea, unice prin faptul că sunt acţionate electric, în loc să fie controlate de sistemul hidraulic. Acest lucru înseamnă că sunt mai silenţioase şi funcţionează mai eficient, fiind în acelaşi timp mai curate, deoarece sistemele hidraulice sunt cunoscute pentru scurgerile de fluide.

Justin Quan, student la RoMeLa, a declarat că obiectivul său personal este de a proiecta roboţi care să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

"Să vezi aceşti roboţi ajutând la ducerea tehnologiei roboţilor la nivelul următor este cu adevărat satisfăcător, pentru că eşti ca şi cum, oh, visul, este tot mai aproape", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici