- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (19.04.2023, 17:00)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Artemis, un robot umanoid care joacă fotbal, este pregătit să intre pe teren
Având o înălţime de 142 de centimetri şi o greutate de 38 kilograme, Artemis este un robot prezentat în premieră pe care inginerii mecanici de la Universitatea California Los Angeles (UCLA) l-au dezvoltat şi l-au pregătit să intre în teren.
Urmărește
2838 afișări
Folosind o tehnologie de ultimă generaţie, Artemis, nume abreviat din "Advanced Robotic Technology for Enhanced Mobility and Improved Stability" (Tehnologie robotică avansată pentru mobilitate sporită şi stabilitate îmbunătăţită), îşi poate menţine echilibrul împotriva loviturilor şi împingerilor puternice, poate rezista obiectelor aruncate în el şi este capabil să alerge. Dar ceea ce îl diferenţiază pe Artemis, pe lângă toate acestea, este capacitatea sa de a lovi cu piciorul o minge.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
"Dacă robotul tău nu poate juca nici măcar un meci de fotbal, cum ai putea folosi aceşti roboţi pentru lucruri mai importante, cum ar fi salvarea vieţilor oamenilor?", a declarat Dennis Hong, profesor de inginerie mecanică şi aerospaţială şi director al Laboratorului de Robotică şi Mecanisme (RoMeLa) de la UCLA, care a dezvoltat ARTEMIS, citat de Reuters.
Tehnologiile utilizate pentru roboţii care joacă fotbal sunt folosite şi pentru alte aplicaţii, cum ar fi stingerea incendiilor şi ajutorarea în caz de dezastre, a declarat Hong.
Deşi este posibil ca Artemis să nu fie prezent la următoarea Cupă Mondială FIFA, echipa lui Hong va dezvălui toate capacităţile sale de fotbalist la RoboCup din Bordeaux, Franţa, în luna iulie.
Principala inovaţie a robotului este faptul că inginerii au proiectat la comandă actuatorii săi - dispozitive care generează mişcare din energie - pentru a se comporta ca muşchii biologici. Aceştia sunt elastici şi controlaţi prin forţă, mai degrabă decât actuatorii rigizi, controlaţi prin poziţie, pe care îi au majoritatea roboţilor.
Actuatoarele ARTEMIS sunt, de asemenea, unice prin faptul că sunt acţionate electric, în loc să fie controlate de sistemul hidraulic. Acest lucru înseamnă că sunt mai silenţioase şi funcţionează mai eficient, fiind în acelaşi timp mai curate, deoarece sistemele hidraulice sunt cunoscute pentru scurgerile de fluide.
Justin Quan, student la RoMeLa, a declarat că obiectivul său personal este de a proiecta roboţi care să îmbunătăţească viaţa oamenilor.
"Să vezi aceşti roboţi ajutând la ducerea tehnologiei roboţilor la nivelul următor este cu adevărat satisfăcător, pentru că eşti ca şi cum, oh, visul, este tot mai aproape", a spus el.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe