- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (04.08.2016, 07:00)
- Oana Bujor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Australia şi-a depăşit coordonatele de pe hărţile actuale
Din cauza mişcării plăcilor tectonice, întregul continent australian s-a deplasat cu 1,5 metri în ultimi 22 de ani, depăşind coordonatele de pe hărţile actuale.
Urmărește
4704 afișări
Australia şi-a depăşit coordonatele de pe hărţile actuale
Pentru a rezolva această problemă, guvernul a anunţat că latitudinea şi longitudinea ţării vor fi modificate oficial, pentru a reflecta noua poziţie a continentului. Placa tectonică pe care se află Australia este cea mai rapidă placă de pe Pământ, deplasându-se spre nord şi uşor spre est cu şapte centimetri în fiecare an, potrivit Descoperă.
Toată mişcarea va crea tensiune care, în final, va fi eliberată sub forma unor cutremure, dar consecinţele imediate sunt reflectate de schimbarea poziţiei continentului australian, în fiecare an fiind tot mai aproape de Ecuador.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
În acest moment, hărţile digitale cunosc poziţia ţării bazându-se pe coordonatele oferite de guvern. Prin utilizarea hărţilor de la Google, telefonul mobil poate calcula poziţia în spaţiu a unei persoane conform coordonatelor longitudinale şi latitudinale. Dar pentru australieni, coordonatele sunt aceleaşi din 1994, pe care Geocentric Datum of Australia (GDA) nu le-a actualizat, de atunci continentul schimbându-şi poziţia cu 1,5 metri.
O diferenţă de 1,5 metri nu este o problemă pentru cei care doresc să utilizeze hărţile Google pentru a ajunge acasă, deoarece tehnologia GPS de pe smartphone-uri are o acurateţe cu o marjă de eroare între 5 şi 10 metri.
Citeşte şi: O pasarelă spectaculoasă din sticlă a fost inaugurată în munţii Tianmen din China - VIDEO
Citeşte şi: Un olandez şi-a aşteptat "iubita" într-un aeroport din China, timp de 10 zile - FOTO/VIDEO
Citeşte şi: Femeia care s-a aruncat de pe zgârie-nori. Mafiotul ce moare cu asul de pică în mână: Fotografii rare - GALERIE FOTO
Însă prin evoluţia tehnologiei, GPS-ul va avea nevoie de date mult mai clare pentru noile tehnologii, precum maşinile autonome.
,,În viitorul apropiat vom avea posibilitatea să utilizăm maşini autonome, însă pentru aceste tehnologii, 1,5 metri le pot scoate de pe ruta iniţială'', a declarat Dan Jaksa, de la Geoscience Australia.
Pentru a rezolva această problemă, GDA a anunţat că va actualiza coordonatele ţării până în 2017, aceştia prezic că ţara se va deplasa cu aproape doi metri spre nord până în 2020.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Jamie Oliver ar vrea să fie incinerat într-un cuptor de pizza: "Să mi se cânte Livin' On a Prayer"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe